FEREARI SANJA TRIJUMF U MONCI, NA SVOM BUNJIŠTU NISU SLAVILI DEVET GODINA! Nebo im kvari posao!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • FEREARI SANJA TRIJUMF U MONCI, NA SVOM BUNJIŠTU NISU SLAVILI DEVET GODINA! Nebo im kvari posao!

Ferari zaista dugo čeka na trijumf u Monci, još od Fernanda Alonsa koji je slavio pred italijanskim navijačima 2010. godine, nakon čega je usledila dominacija Red Bulla i Mercedesa, a posebno Luisa Hamiltona koji je pobedio čak pet puta na legendarnoj stazi.

Međutim, ove godine zbog moćne pogonske jedinice koja krasi Ferrarijev bolid mnogi veruju da su upravo njegovi vozači favoriti za pobedu na Velikoj nagradi Italije i prekid suše od devet godina, posebno nakon trijumfa Šarla Leclerka u Belgiji prošle nedelje, na stazi relativno sličnih karakteristika.

'Uvek je bitno napraviti taj prvi korak, jer kad ga napraviš skineš dio tereta s leđa. Ponosan sam, ali ne razmišljam mnogo o tome. Sada sam potpuno fokusiran na odrađivanje posla u Monci,' izjavio je Leklerk par dana nakon prve pobede u karijeri, svestan da bi u Italiji mogla doći još jedna.

Međutim, postoji ozbiljan problem koji bi mogao Ferariju poremetiti planove. Naime, kiša pada u Monci već ovog petka, a prognoziraju je i za nedeljnu trku. U tim uslovima italijanski bolid nije delovao tako impresivno u Hokhenhajmu pre mesec dana, što bi Red Bulu i Mercedesu definitivno dao priliku da rivalu još jednom 'ukradu' pobedu tamo gde za njom najviše čezne.

Naravno, kiša ne mora značiti da Leklerk i Fetel neće biti na vrhu poretka, no svakako bi im drastično otežala posao. U svakom slučaju, prognoze vremena znaju pogrešiti i u Ferariju se još uvek imaju pravo nadati da će u nedelju zasjati sunce i olakšati im život…

Tportal/Teleks.info

Komentari