FETEL, KAD NIKO NIJE OČEKIVAO! NEMAC NAJBRŽI U SINGAPURU! Drugi je njegov timski kolega Lekler, a treći Ferstapen!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FETEL, KAD NIKO NIJE OČEKIVAO! NEMAC NAJBRŽI U SINGAPURU! Drugi je njegov timski kolega Lekler, a treći Ferstapen!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel, posle trijumfa u Belgiji 2018.godine, pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, ispred timskog kolege Šarla Leklera i rivala iz Red Bula Maksa Ferstapena.

Nemac je ušao u trku sa treće pozicije, iza Hamiltona i Laklera, koji je na posle dva trijumfa i na ovoj trci upisao pol poziciju. Ipak, sama pobeda osovjena je u boksu, što je dovelo do sukoba timskih kolega.

Naime, u boks je prvi pozvan Lakler, kojem je tim znatno duže menjao gume nego kasnije Fetelu. Uz to, Nemac je izbio na prvo mesto, a na ruku mu je išla i činjenica da je Sejfti kar tri puta izlazio na stazu.

Luis Hamilton je završio na četvrtom mestu, a Valteri Botas je bio peti, dok je Aleksandar Albon završio trku na šestom mestu. Top 10 kompletirali su Lando Noris, Pjer Gasli, Niko Hulkenberg i Antonio Đovinaci, kojem je to bio četvrti bod u sezoni. Đovinaci je čak bio i vodeći tokom četiri kruga trke.

Ferariju je ovo treća pobeda u nizu, pošto je Lekler slavio na prethodne dve.

Da podsetimo, Nemac je ovom pobedom stigao do svog 54. trijumfa u karijeri, a svog petog u Singapuru. Četvorostruki uzastopni šampion F1, trenutno se nalazi na trećoj poziciji u generalnom poretku vozača, pošto je pretekao Leklera i Ferstapena, a ispred njega je dvojac Mercedesa koji čine prvak Luis Hamilton i Valteri Botas.

Telegraf.rs

Komentari