AUU, ŠTA SE OVO DEŠAVA, FERSTAPEN BRŽI OD HAMILTONA I MERCEDESA! RED BUL SPASAO FORMULU 1! Ludnica na Silverstonu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • AUU, ŠTA SE OVO DEŠAVA, FERSTAPEN BRŽI OD HAMILTONA I MERCEDESA! RED BUL SPASAO FORMULU 1! Ludnica na Silverstonu!

Posle 52 kruga uzbudljivosti i drame, sjajne vožnje, taktiziranja, Maks Ferstapen iz Red Bula je pobednik na Silverstonu.

Maks Ferstapen je Red Bulu doneo prvu pobedu na ovoj stazi još od 2012. godine kada je slavio Mark Veber.

Ponovo smo imali dramu sa gumama, Mercedes je sa zadnjim pneumaticima konstantno kuburio, Luis i Valteri su dva puta išli u boks na zamenu i ostali bez pobede.

Ipak su završili na podijumu, doduše iza Ferstapena, ali svakako su dobili veliki broj bodova u trci konstrkuktora, dok je Niko Hilkenberg i dalje bez podijuma u karijeri.

Hilkenberg je svoje treće mesto izgubio posle samo sekunde pošto je odmah na startu Maks Fertsapen uspeo da ga obiđe, a loše je prošao i Sebastijan Fetel koji se okrenuo na stazi i pao na poslednje mesto.

Albon je imao problema sa pneumaticima i odmah otišao na zamenu, pa je završio iza Fetela po izlasku iz boksa, a potom se lagano peo poziciju po poziciju, dok su probleme s gumama imali i u Mercedesu.

Za razliku od prošlog vikenda sada gume nisu eksplodirale, ali je procepa po sredini bilo i za Hamiltona i za Botasa, na levom odnosno desnom zadnjem pneumatiku. Probleme je imao i Danijel Rikardo, koji je ispao iz najbržih deset.

Šarl Lekler je za razliku od svog timskog kolege konstantno uzimao pozicije, pa je završio kao četvrti, iako je trku počeo kao osmoplasirani vozač i to je uspeo da uradi sa samo jednim stajanjem, pa je, razumljivo, bio presrećan.

Maks Ferstapen je bio glavna tema današnje trke. Iskoristio je probleme Mercedesa kada niko drugi nije mogao, rizikovao gume i motor bolida, ali je uspeo da se domogne prvog mesta, a uz pomoć tima i da na njemu ostane do kraja. via Getty Images

Veličanstvena pobeda Red Bula zahvaljujući "Letećem Holanđaninu" Maksu Ferstapenu.

Na podijumu su bili Luis Hamilton i Valteri Botas. Potom idu redom Šarl Lekler, Aleksander Albon, Lans Strol, Niko Hilkenberg, Esteban Okon, Lando Noris, Danil Kvjat, Pjer Gasli, Sebastijan Fetel, Karlos Sajnc, Danijel Rikardo, Kimi Raikonen, Roman Grožan, Antonio Đovinaci, Nikolas Latifi i Džordž Rasel, dok Kevin Magnusen jedini nije završio trku.

B92.net


Komentari