ČUVENI TIM SE VRAĆA U FORMULU 1! ASTON MARTIN POSLE ŠEST DECENIJA PONOVA NA STAZI! Velika vest za ljubitelje “najbržeg cirkusa”!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ČUVENI TIM SE VRAĆA U FORMULU 1! ASTON MARTIN POSLE ŠEST DECENIJA PONOVA NA STAZI! Velika vest za ljubitelje “najbržeg cirkusa”!

Bolidi u bojama Aston Martina voziće se na stazama Formule 1 od sledeće godine, saopštila je čuvena kompanija iz Gejdona.

Akcionari Aston Marina odobrili su povratak britanskog brenda u Formulu 1 pesle 61 godine, pošto će kompanija iz Gejdona zameniti sadašnji Rejsing point, koji je nastao 2018. akvizivijom Fors Indije.

“U ponedeljak su akcionari Aston Martina Lagonda odobrili prikupljanje sredstava u iznosu od 536 miliona funti (607 miliona evra), uz 260 miliona funti (294 miliona evra) kapitala od grupe investitora koju predvodi Lorens Strol”, navedeno je u saopštenju Aston Martina.

Aston Martin koji je naslovni sponzor Red Bula (koristi motor Honda) do kraja 2020. godine, nikada nije imao samostalan tim u Formuli 1, već je korporacija Dejvida Brauna četiri trke 1959. i jednoj 1960. godine koristila njihove motore, ali bez većih uspeha.

Nova.rs

Komentari