FERSTAPEN JE VEĆ ŠAMPION FORMULE 1! HAMILTON ŽESTOKO KAŽNJEN, IZ OVE "BULE" SE NE MOŽE IZVUĆI! Mercedes je malo prepravio bolid i... Provaljeni su!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FERSTAPEN JE VEĆ ŠAMPION FORMULE 1! HAMILTON ŽESTOKO KAŽNJEN, IZ OVE "BULE" SE NE MOŽE IZVUĆI! Mercedes je malo prepravio bolid i... Provaljeni su!

Neverovatna odluka na samo četiri trke do kraja šampiona, Luis bi mogao da bude bez šansi da se bori za titulu...

Na stazi Interlagos voziće se sprint-trka, prava najava za sutrašnju Veliku nagradu Brazila. Luis Hamilton, čovek koji je tokom većeg dela vikenda bio najbrži u Brazilu startovaće kao poslednji na toj trci, jer je kažnjen zbog promena na bolidu!

Kako je tehnički delegat FIA primetio, Mercedesov bolid je imao određene promene, odnosno krilo za DRS je bilo previše otvoreno.

Upravo taj detalj zapao je za oko Maksu Ferstapenu, koji je nakon drugog treninga u subotu rešio da sam proveri šta je to Hamilton radio sa bolidom. Ispipao je vozilo pred očima mnogobrojnih svedoka, za šta je kasnije kažnjen novčanom kaznom, pa je u ovoj situaciji prošao mnogo bolje od kolege.

On će platiti 50 hiljada evra, ali to neće uticati na njegov plasman u trci!

Umesto Luisa Hamiltona koji je trebalo da započne srpint-trku kao lider, prvi će krenuti upravo Ferstapen. On će imati priliku da večeras obezbedi pol-poziciju, ali i nove bodove u šampionskoj trci.

Sprint-trka na Interlagosu voziće se 24 kruga, a četvorica najboljih osvojiće bodove za generalni plasman. Hamiltonu će biti izuzetno teško da stigne do poena, pa će biti iznenađenje ukoliko Ferstapen ne poveća bodovnu prednost koja trenutno iznosi 19 poena!

Takođe, plasman na kraju sprint-trke biće ujedno i startni poredak za sutrašnju trku na Interlagosu, što je još jedna prednost za Maksa Ferstapena.

Mondo

Komentari