FETEL SE OBRUŠIO NA FERARI: DAJTE MI BOLJI BOLID I NIKO ME NEĆE STIĆI! Hamilton vozi neuporedivo jači bolid, zato je nepobediv!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FETEL SE OBRUŠIO NA FERARI: DAJTE MI BOLJI BOLID I NIKO ME NEĆE STIĆI! Hamilton vozi neuporedivo jači bolid, zato je nepobediv!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel uveren je da bi u bolidu nekog drugog konstruktora bio neuporedivo brži.

Bivši svetski šampion se pokazao boljim vozačem od klupskog kolege Šagla Leklera, ali je evidentno da je daleko od trenutnog vrha Formule jedan.

Zbog toga Nemac smatra da bi u nekom drugom vozilu bio mnogo konkurentniji, pre svih aktuelnom prvaku Luisu Hamiltonu.

"Dajte mi jednako dobar bolid i siguran sam da niko neće biti ispred mene", izjavio je Fetel.

Bivši šef programa Mercedasa Norbert Haug smatra da Hamilton ne bi mogao da bude tako brz u Ferariju.

"Dajte Hamiltonu ovaj bolid Ferarija i neće pobediti. Smatram da bi bila dobra odluka da Fetel pređe u Rejsing point, koji će se zvati od naredne sezone Aston Martin. Imaju dobar projekat, a Fetelu je samo ograničavajući faktor želja da se bori do kraja i još veća da do titule dođe u Ferariju", poručio je Haug.

Slično razmišlja i nekadašnji vozač Ralf Šumaher.

"Fetel izvlači maksimum iz lošeg bolida. Uspeva da ga kontroliše i neuporedivo je bolji od kolege iz tima... I pored toga za Mercedesom zaostane celi krug, stvarno je bolid Mercedesa još bolji nego prošle godine, kada je takođe bio iz druge galaksije u odnosu na konkurente", istakao je Šumaher.

B92.net

Komentari