FETELU DOSTA FERARIJA, ŠAMPION NEĆE DA BUDE DRIGI VOZAČ SKUDERIJE POSLE LEKLERA! Nemac bira Meklaren ili povratak u Red Bul!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • FETELU DOSTA FERARIJA, ŠAMPION NEĆE DA BUDE DRIGI VOZAČ SKUDERIJE POSLE LEKLERA! Nemac bira Meklaren ili povratak u Red Bul!

Četvorostruki šampion sveta u Formuli 1 Sebastijan Fetel će po završetku sezone koja bi trebalo da počne kada se za to stvore uslovi zbog oandemije korona virusa napustiti Ferari, piše Gazeta delo Sport.

Fetelu na kraju sezone ističe ugovor sa Ferarijem prema kom je godišnje zarađivao 40 miliona evra, a Italijani su spremni da mu ponude novi jednogodišnji sa platom od 13.000.000. To se Nemcu ne sviđa, čak ne toliko zbog drastičnog smanjenja plate, već zbog toga što zahteva dvogodišnji ugovor.

Ipak, Ferari je nedavno potpisao petogodišnji ugovor sa Šarlom Leklerom koji će zarađivati 11 miliona evropskih novčanica na godišenjm nivou, pa je jasno da će ubuduće sve nade polagati u njega i da mu traže adekvatnog partnera, a to izgleda nije Fetel.

Dobro upućena Gazeta delo Sport piše da Ferari ima trojicu kandidata koji bi mogli da dođu na Fetelovo mesto. U pitanju su već dokazani vozač Danijel Rikardo, supertalentovani Karlos Sainc junior i Antonio Đovinaci koji možda ima i najveće šanse zbog toga što je Italijan.

Sa druge strane, Fetel bi mogao da se vrati u Red Bul, a realna opcija je i prelazak u Meklaren.


Komentari