FORMULA 1 NA NOGAMA, HAMILTON PRELAZI U FERARI, ako i tamo uzme titulu biće NAJVEĆI IKAD, VEĆI I OD ŠUMAHERA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FORMULA 1 NA NOGAMA, HAMILTON PRELAZI U FERARI, ako i tamo uzme titulu biće NAJVEĆI IKAD, VEĆI I OD ŠUMAHERA!

Mercedes je osvojio pet, a uskoro će i šestu uzastopnu F1 ekipnu titulu. Britanac Luis Hamilton u nemačkom bolidu niže naslove, ali ono što je i sam pomalo diplomatski nagovestio ('Poruke Ferarijevih fanova da pređem u italijansku ekipu sve su brojnije i učestalije') moglo bi, u ne tako dalekoj budućnosti, postati stvarnost.

Hamiltonu ugovor s Mercedesom ističe 2020., a ako bi iz nemačkog tima otišao u Ferrari pa i tamo osvojio naslov onda bi, piše The Sun, preskočio i "izvesnog" Nijemca te verojatno stekao status najboljeg F1 pilota ikad, većeg i od Mihaela Šumahera!

Britanac će uskoro osvojiti šesti naslov svetskog prvaka, sa sedam bi se izednačio, a sa osam pretekao Šumija. Još da to napravi u Ferarijevom bolidu pa na vrh dođe s tri različite 'skuderije' (McLaren, Mercedes, Ferrari)... Ko bi mu mogao reći da nije najveći ikad?

Da stvar bude bolja, Mercedesov bos Toto Volf bez zadrške je izjavio:

- Želja da se sedne u Ferrari deo je DNA svakog vozača. To je najveći brand u istoriji Formule 1 pa smo i u tom smislu uvek bili otvoreni i pošteni sa Luisom. Ako i nakon 2020. ostane s nama, super, ali ako odluči otići... Neće biti drame s naše strane.

Volf je čak priznao da je s Hamiltonom znao pričati o tome da zajedno pređu u Ferari.

Još godinu dana pa bi F1 prelazni rok mogao biti veća vest od svih fudbalskih i NBA transfera!

24sata.hr/Teleks.info

Komentari