FRKA U FERARIJU, LEKLER PORUČIO: SADA SVE JASNO! Sukob u "skuderiji" dostigao vrhunac u Sočiju, FETEL ODBIO DA PROPUSTI LEKLERA, svađu iskoristio Hamilton!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • FRKA U FERARIJU, LEKLER PORUČIO: SADA SVE JASNO! Sukob u "skuderiji" dostigao vrhunac u Sočiju, FETEL ODBIO DA PROPUSTI LEKLERA, svađu iskoristio Hamilton!

Vozač Ferrarija Šarl Lekler poručio je da je u ekipi "sada sve jasno", posle kontroverzi oko timskih naredbi sa kolegom Sebastianom Fetelom tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

U Sočiju je pre dve sedmice pobedio vozač Mercedesa Leus Hamilton, ispred timskog kolege Valtterija Botasa. Lecler je startovao sa pol pozicije, a prema dogovoru pre trke, propustio je Fetela da ga pretekne kako bi blokirao Hamiltona da sa druge pozicije preuzme vodstvo.

Iz ekipe su zatim obavestili Fetela da mora da vrati Lecleru poziciju, što je četvorostruki svetski prvak odbio, zbog čega je Lecler negodovao. Međutim, na polovini trke Fetel je morao da odustane zbog problema sa vozilom, a Lecler je zauzeo treće mesto.

Lecler je rekao da je direktor ekipe Matia Binotio odvojeno razgovarao sa obojicom vozača i da nema problema uoči nedjeljne trke za Veliku nagradu Japana.

"Bilo je nesporazuma, ali razgovarali smo i sada je sve jasno. Pomislio sam spolja da je to velika stvar, što definitivno nije bila, ali sada je sve u redu", rekao je Lecler, preneo je Skaj.

Upitan šta to nije bilo jasno, Lecler je odgovorio: "To je jasno od početka sezone, da moramo da poštujemo timske naredbe".

"Jasno je da situacija nije bila jasna obojici vozača na početku trke. I to je najvažnija stvar. Razgovarali smo o tome i obezbedili da se takva situacija više nikada ne ponovi", naveo je Leclerc.

Fetel je priznao da su "pojedine stvari mogle da budu bolje urađene", ali je ponovio izjavu Leclera da je sada sve u redu.

"Razgovarali smo o tome više puta. Razgovarali smo obojica. Možda drugačije nego što neki ljudi misle. Ali, mislim da je prilično jasno", rekao je četvorostruki svetski prvak.

Upitan šta bi to moglo da znači za slične scenarije u budućnosti, Fetel je naveo: "Nismo ništa uklesali u kamenu, mislim da to nije potrebno".

Sport.ba/Teleks.info

Komentari