HAMILTON NASTAVIO TEROR I U ABU DABIJU! Britanac ranije osvojio šestu titulu, ali je i pored pobede i pol-pozicije izvezao i najbrži krug trke!

    Podeli
  • HAMILTON NASTAVIO TEROR I U ABU DABIJU! Britanac ranije osvojio šestu titulu, ali je i pored pobede i pol-pozicije izvezao i najbrži krug trke!

Setski prvak Luis Hamilton, vozač Mercedesa, potvrdio je dominaciju u Formuli 1 sjajnom vožnjom na pisti u Abu Dabiju, koja mu je donela trijumf na poslednjoj trci ovogodišnjeg šampionata. Britanac koji je ranije osvojio šestu titulu je pored pobede i pol-pozicije izvezao i najbrži krug trke!

- Veoma sam ponosan zbog pobede na kraju sezone ali moram da se zahvalim timu koji je napravio neverovatan bolid. Hvala i publici koja me je na svim pistama bodrila - rekao je Hamilton kome je ovo 84. pobeda u karijeri i sada ima samo sedam trijumfa manje od legendarnog Mihaela Šumahera.

Drugo mesto osvojio je Maks Ferštapen (Red bul) ispred Šarla Leklera (Ferari), koji je u poslednjem krugu bio pod velikim pritiskom Valerija Botasa. Ipak, tehnički delagat FIA Džo Bauer izvestio je direkciju trke da je uzorak goriva iz bolida koji vozi Lekler "znatno drugačiji od onog koga je Ferari naveo u deklaraciji", zbog čega će biti sprovedena istraga.

Šampionat sveta Formule 1 sledeće godine imaće 22. trke, najviše u istoriji. Prva je 15. marta 2020. u Melburnu za VN Australije. Iz kalendara je ispala je VN Nemačke, ali se u najbrži cirkus na svetu, posle 35 godina vraća VN Holandije koja se na pisti u Zandvortu vozi 3. maja. Nova pista u Hanoju biće domaćin prve VN Vijetnama (5. aprila). Šampionat se završava 29. novembra 2020. takođe u Abu Dabiju.

VOZAČI

1. HAMILTON 413

2. BOTAS 326

3. FERŠTAPEN 278

4. LEKLER 264

5. FETEL 240

6. GASLI 95

TIMOVI

1. MERCEDES 739

2. FERARI 504

3. RED BUL 417

4. MEKLAREN 145

5. RENO 91

6. TORO ROSO 85

VESTI IZ RUBRIKE

Novosti.rs

Komentari