LUDNICA U FORMULI, PRELAZNI ROK VOZAČA SAMO ŠTO NIJE KRENUO! Najbrži cirkus na svetu postaje sve "luđi"!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • LUDNICA U FORMULI, PRELAZNI ROK VOZAČA SAMO ŠTO NIJE KRENUO! Najbrži cirkus na svetu postaje sve "luđi"!

Formula 1 je samo po sebi interesantno takmičenje, a kada timovi poču da se "otimaju" oko vozača, sve postaje još interesantnije.

Mercedes:

Luis Hamilton je siguran kao vozač broj 1, on ima ugovor i za 2022. godinu i za 2023. godinu, dok je pitanje drugog vozača i dalje otvoreno i često se može čuti da će Valterija Botasa zameniti Džordž Rasel iz Vilijamsa, dok je novi tim Botasa u vidu spekulacija prilično zanimljiv.

Red Bul:

Maks Ferstapen je kao i Luis Hamilton siguran kao vozač Red Bula, a takođe ima ugovor do 2023. godine. Vozač broj dva je Serhio "Čeko" Peres, koji ima jednogodišnji ugovor, ali kako trenutno stvari stoje treba očekivati da on i ostane u ekipi. Čak je i Kristijan Horner nagovestio ovakav razvoj situacije, iako se moglo čuti da postoji šansa da se vrati Pjer Gasli, ali to nije najrealnija opcija zbog svega što se dešavalo u prošlosti.

Meklaren:

U redovima Meklarena su stvari jasne i čiste. Oni imaju Landa Norisa i Danijela Rikarda i ne planiraju ništa da menjaju u doglednoj budućnosti. Rikardo se malo i muči, o čemu smo već pisali, ali sve to se nekako uklapa u planove Zeka Brauna i u godinama koje dolaze gledaćemo duo sa najširim osmehom u šampionatu.

Aston Martin:

Aston Martin baš kao i Meklaren ima jasnu sliku sa svojim vozačima, a to znači da Sebastijana Fetela i Lansa Strola ne planiraju da promene. Fetelov ugovor je minimum do kraja 2022. godine, a veruje se da će biti i produžen, dok je otac Lansa Strola suvlasnik ekipe...

Alpina:

Ni ovde nema mnogo promena niti nagoveštaja. Fernando Alonso je zadovoljan u timu, a i čelnici ekipe su takođe zadovoljni pa će mu ugovor definitivno biti produžen i za 2022. godinu. Što se tiče Estebana Okona, on je nedavno ugovor potpisao do 2024. godine i ima siguran posao.

Ferari:

Ferari je poslednji na listi timova koji neće menjati ništa naredne sezone. Oni veruju tandemu Šarl Lekler – Karlos Sajnc, dok se u pozadini "kuvaju" mladi vozači poput Đovinacija i Mika Šumahera.

Alfa Tauri:

Ovde je situacija veoma interesantna pošto nijedan vozač nije potvrđen za narednu sezonu. Pjer Gasli je glavni vozač ekipe, ali se malo zakomplikovalo izjavom Helmuta Marka da je Gasli koga danas gledamo bolji nego ikada pre. Zbog toga se i moglo naslutiti da Red Bul planira da vrati Gaslija umesto Čeka Peresa, ali ćemo videti koliko tu ima istine.

Juki Cunoda jeste talentovan vozač, ali mu baš i ne ide najbolje ove sezone i postoje indicije da bi mogao biti zamenjen 2022. godine, a zamena bi u tom slučaju stigla iz Formule 2. Radi se o Juriju Vipsu, Estoncu koji je trenutno petoplasirani vozač u F2.

Alfa Romeo:

Ni u Alfi stvari nisu baš najjasnije. Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci ostaju bez ugovora na kraju ove sezone i oba mesta vozača postaju otvorena. Što dalje implicira da je konkurencija za mesto u italijanskom timu nikada jača. Osim pomenutog dvojca, spominje se talentovani Kalum Ilot, koji je trenutno test vozač i oduševio je čelnike Alfa Romea. Verovali ili ne, ali jedno veliko ime se spominje kao zamena za Kimija Raikonena, a to je takođe Finac – Valteri Botas. Fred Vasur, prvi čovek Alfe je bio šef ekipe u kojoj je Botas vozio u Formuli 3...

U priči je i Robert Švarcman, vozač Ferarijeve akademije koji je trenutno trećeplasirani u Formuli 2, kao i Mik Šumaher, koji je trenutno član ekipe Has i ne treba se začuditi ukoliko zatraži da ode u novu ekipu.

Has:

Nijedan vozač u Hasu nema garantovani ugovor za narednu sezonu, ali je svakako plan ekipe da zadrže Nikitu Mazepina i Mika Šumahera, tako da ovde ne bi trebalo da bude mnogo komplikacija. Ukoliko se i dogodi da Mik Šumaher ode u Alfa Romeo ili nekim ludim slučajem Ferari, može se očekivati potpis Kaluma Ilota ili nekog sličnog njemu.

Vilijams:

Nekada šampionska ekipa, a danas tim koji se pretežno muči za sve. Ni oni nemaju jasnu sliku sa vozačima za narednu sezonu, jer i Latifi i Rasel ostaju bez ugovora. Ipak, postoji šansa da se u ekipu Vilijamsa vrati Valteri Botas i to je potencijalan scenario ukoliko se dogodi da Džordž Rasel karijeru nastavi kao drugi vozač Mercedesa. Nikolas Latifi ima jake sponzore iza sebe, ali i solidne vožnje poput nedavnog performansa u Mađarskoj...

Spominje se i dovođenje još jednog povratnika Nika Hulkenberga koji je 2010. godine vozio za Vilijams zajedno sa Rubensom Barikelom. Stidljivo se spomene i ime Danila Kvjata, pa ne smemo ni tu opciju otpisivati.

Sve u svemu čeka nas "brdo" zanimljivih događaja na samoj stazi, jer se već narednog vikenda selimo u Belgiju, gde će se 29. avgusta voziti na stazi Spa Frankošamp.

B92.net


Komentari