MAKS JURI KA NOVOJ TITULI, FERSTAPEN UZEO I VN HOLANDIJE! Samo čudo ga može sprečiti da...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • MAKS JURI KA NOVOJ TITULI, FERSTAPEN UZEO I VN HOLANDIJE! Samo čudo ga može sprečiti da...

Vozač Red Bula Maks Ferstapen slavio je na domaćoj stazi Zandvort na trci za VN Holandije u nedelju popodne.

Još jedna interesantna trka koju su nam priredili najbolji vozači na svetu završena je pobedom Red Bula i aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena.

Maks je trijumfovao ispred Džordža Rasela u Mercedesu i Šarla Leklera u Ferariju i prišao još jedan korak bliže osvajanju druge šampionske titule.

Već od samog starta smo videli da nas čeka intenzivno trkanje za Zandvortu i Ferstapen brani poziciju od Leklera, dok je Šarlov timski kolega Karlos Sajns imao kontakt sa Luisom Hamiltonom, ali je sve prošlo bez problema.

Prva uzbudljivost je došla par krugova kasnije kada je Lando Noris obišao nekadašnjeg F2 rivala Džordža Rasela, dok je Kevin Magnusen izgubio kontrolu nad vozilom i izašao sa staze.

Dok smo čekali vesti o kiši, Rasel je vratio svoju poziciju od Norisa, dok je Maks polako odmicao i bežao Ferariju i Mercedesu iz DRS zone...

Usledila je katastrofalna situacija u pit lejnu za Ferari kada su zaboravili gume Sajnsa dok su ga zvali u boks.

Juki Cunoda je imao težak momenat kada je morao da parkira vozilo kraj staze, usledilo je vozilo bezbednosti jer je zbog loše nameštenih pneumatika i problema sa bolidom morao da se povuče sa staze.

Do kraja trke je bilo nekoliko obilaženja, Lekler je preuzeo mesto na postolju od Hamiltona, a Sajns zbog nebezbednog puštanja iz boksa dobio kaznu od pet sekundi.

Tako je bez drame Maks Ferstapen došao do jubilarne 30. pobede u karijeri i to na domaćem Zandvortu.

1. Ferstapen

2. Rasel

3. Lekler

4. Hamilton

5. Peres

6. Alonso

7. Noris

8. Sajns

9. Okon

10. Strol

B92.net

Komentari