OTKAZANO! BEZ FORMULE 1 U FRANCUSKOJ, SEZONA POČINJE IZ AUSTRIJE – MOŽDA! Najbrži cirkus na svetu u velikom problemu!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • OTKAZANO! BEZ FORMULE 1 U FRANCUSKOJ, SEZONA POČINJE IZ AUSTRIJE – MOŽDA! Najbrži cirkus na svetu u velikom problemu!

Velika nagrada Francuske u Formuli 1, koja je bila zakazana za 28. jun, zvanično je otkazana, pa bi nova sezona trebalo da počne 5. jula u Austriji.

Trka u Francuskoj ukupno je 10. iz ovogodišnjeg kalendara koja je morala da bude otkazana ili odložena. Regularnost sezone je dovedena u pitanje. Mora biti odvoženo najmanje osam trka.

Otkazivanje trke u Francuskoj došlo je nakon odluke Vlade da se svi veći događaji u toj zemlji suspenduju najmanje do polovine jula. Formula 1 planira da sezonu, koja je pomerena zbog pandemije koronavirusa, počne trkama u Austriji.

Sezona će početi 5. jula, kako je saopšteno, a cilj je da se održi 15 do 18 trka, sa finalom u decembru u Abu Dabiju. Odluku o početku sezone 5. jula sa trkom u Austriji, Formula 1 donela je nakon što je otkazan planirani početak sezone trkom u Francuskoj 28. juna.

Izvršni direktor Formule 1 Ros Bron ranije je izjavio da bi sezona mogla da počne u julu, ali bez prisustva publike. On je istakao da je jedan od najvećih problema putovanje i dodao da bi prvi put u istoriji neka trka Formule 1 mogla biti vožena bez gledalaca.

Vozač Ferarija, Nemac Sebastijan Fetel, radije bi sačekao da se situacija smiri i da se trke voze pred publikom.

Ipak, ove godine, ukoliko se bude vozilo, najverovatnije oto će biti pred praznim tribinama.

Tanjug

Komentari