SPREMA SE SENZACIJA U FORMULI 1, FERARI DOVODI HAMILTONA! Skuderija odlučila da prekine dominaciju Mercedesa!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SPREMA SE SENZACIJA U FORMULI 1, FERARI DOVODI HAMILTONA! Skuderija odlučila da prekine dominaciju Mercedesa!

Čelnici Ferarija su prvi put priznali da razmišljaju o dovođenju šestostrukog prvaka sveta Luisa Hamiltona u svoje redove.

Ferari koji od 2007. godine čeka na titulu prvaka sveta želi prekinuti dominaciju Mercedesa, a najbolji način za to je da pokušaju u svoje redove dovesti najuspješnijeg vozača Formule 1 u istoriji nakon Mihaela Šumahera.

Hamilton ugovor s Mercedesom ima još naredne sezone i od 2021. godine postat će slobodan, a šef Ferarija Matta Binoto dao je zanimljivu izjavu koja je pokrenula brojne spekulacije.

“Luis je sasvim sigurno neverovatan vozač, fantastičan i činjenica da je slobodan od 2021. godine čini nas srećnim , rekao je Binoto i dodao:

"Rano je za neku odluku. Srećni smo s vozačima koje imamo u ovom trenutku, ali u određenom momentu naredne sezone moramo razmišljati šta ćemo napraviti za sezonu koja počinje 2021. godine", rekao je Binoto.

Hamilton će verovatno sačekati odluku Tota Volfa, suvlasnika i šefa Mercedesa koji je istakao da nije siguran kakva je njegova, ali i budućnost Mercedesa u Formuli 1.

"Luis i ja smo postali jako bliski u zadnjih sedam godina. Zajedno smo došli u Mercedes i izgradili poverenje. Voleo bih i ja znati ostaje li on i kakvi su njegovi planovi za budućnost", rekao je Volf.

Hamilton trenutno zarađuje 40 miliona funti godišnje, a s obzirom na to da u januaru puni 35 godina, do kraja karijere verovatno će potpisati još jedan veliki ugovor.

Klix.ba/Teleks.info

Komentari