ŠTA SE DEŠAVA, HAMILTON SE BORI SA... SUMNJA SE DA JE REČ O POSEDICAMA KORONE, na lekarima je da utvrde šta muči šampiona Formule 1!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠTA SE DEŠAVA, HAMILTON SE BORI SA... SUMNJA SE DA JE REČ O POSEDICAMA KORONE, na lekarima je da utvrde šta muči šampiona Formule 1!

SNakon trke je delovao zadihano i umorno, nije bilo ništa bolje ni na podijumu nakon čega je Luis Hamilton otišao na preglede.

Teško vreme i sparina verovatno su razlog što se Luis Hamilton nije osećao najbolje.

Zadihanost posle trke već je bila znak da nešto nije u redu. Esteban Okon pomogao mu je dok su bili na podijumu, da bi Mercedes nakon svega potvrdio da je Hamilton otišao na lekarske preglede.

„Luis Hamilton trenutno obavlja preglede kod lekara, ima problem sa umorom i blagom vrtoglavicom“, kratko su poručili iz Mercedesa.

Nakon pregleda, Luis Hamilton je rekao da ima povremene probleme sa zdravljem još od kada je u decembru prošle godine imao koronavirus.

„Osetio sam prilično jaku vrtoglavicu i sve mi je na podijumu postalo pomalo mutno. Od početka godine se mučim sa zdravljem nakon svega što se dešavalo krajem 2020. Ta borba još traje“, rekao je Hamilton nakon pregleda na konferenciji za medije.

Hamilton je rekao da sumnja da pati od takozvanog „dugog kovida“, fenomena na koji se žali veliki broj ljudi koji je imao koronavirus i koji se ogleda u nizu različitih zdravstvenih problema različitog intetnziteta u postkovid periodu.

„Nisam razgovarao o tome sa nekim konkretno, ali mislim da se radi o tome. Sećam se kako je bilo tokom bolesti. Treninzi su drugačiji do tada i u raznim periodima imam različite probleme, rekao bih da je to priličan izazov. Jednostavno, nastavljam da se borim i da se pripremam najbolje što mogu. Možda sam samo dehidrirao, ali nisam imao ovakvo iskustvo ranije. U Silverstonu je bilo slično, ali ne ovako“, zaključio je Hamilton.

Sportklub


Komentari