VERSTAPAN SE NAKLONIO HAMILTONU! LUIS ĆE SE VRATITI BRŽI I JAČI, ON JE NEVEROVATAN VOZAČ! Šta reći, sportski, nema šta!

    Podeli
  • Printskrin/Fotoilustracija Printskrin/Fotoilustracija

Svetsko prvenstvo Formule 1 dobilo je epsku, neizvesnu i, po mnogima, kontroverznu završnicu ove nedelje na VN Abu Dhabija.

Maks Verstapen došao je do svoje prve titule nakon što je pretekao Luisa Hamiltona u poslednjem krugu, iako je Mercedesov vozač celu trku vodio, pre kasnog Sjefti cara koji je omogućio Red Bulovom vozaču da promeni gume.

Verstappen je tako postao prvi svetski prvak koji ne vozi za Mercedes još od 2013., kada je prvak bio Sebastian Fetel, takođe u austrijskoj ekipi. Holanđanin je nakon trke pohvalio svog rivala za naslov.

“Bitka se mogla rasplesti na obe strane. Luis i ja smo imali sjajnu sezonu iza sebe, konstantno smo se gurali do same granice. Na kraju je jedna strana bila presretna, druga razočarana.”

“Naravno, osetio sam suosećanje prema Luisu, napravio je sve kako treba u samoj trci, ali Formula 1 je nepredvidiva i ovakve situacije sa Sejfti karom mogu otići na bilo koju stranu. Moglo se dogoditi da ja kontroliđšem trku, pa je izgubim u posljdnjem krugu.”

Dodao je kako je uveren da će se Hamilton vratiti još brži i jači.

“Luis je neverojatan sportista. Ali tako to ide u sportu, svi se nosimo s pozitivnim i negativnim aspektima trkanja. Ali on će se vratiti još jači budući da je neverojatan vozač.”

Telesport

Komentari