(VIDEO) FERŠTAPENU ODUZET POL, PROJURIO PORED BOTASA KOJI SE ZAKUCAO U ZID! FIA ovo ne prašta, snimak pokazao „bahatost“ Holanđanina!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • (VIDEO) FERŠTAPENU ODUZET POL, PROJURIO PORED BOTASA KOJI SE ZAKUCAO U ZID! FIA ovo ne prašta, snimak pokazao „bahatost“ Holanđanina!

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen ostvario je najbrže vreme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Meksika, ali će danas, ipak, startovati tek sa četvrte pozicije.

Naime, direkcija trke odlučiča je da kazni vozača Red Bula sa tri pozicije zbog ignorisanja žutih zastavica u trećem delu jučerašnjih kvalifikacija posle incidenta Valterija Botasa iz Mercedesa koji se zakucao u zid u poslednjoj krivini.

Sada, startni poredak za VN Meksika (trka počinje u 20 sati) izgleda ovako: Šarl Lekler (Ferari), Sebastijan Fetel (Ferari), Luis Hamilton (Mercedes), Maks Ferštapen (Red Bul)...

A šta se zapravo dogodilo? Za vreme Maksovog najboljeg kruga bila je podignuta žuta zastava, pošto se Botas pred dolaska na startno-ciljni pravac zakucao u barijeru jer je nedugo pre toga izgubio kontrolu nad svojim bolidom. Svi vozači su, kako to pravila nalažu, usporili bolide, ali ne i mladi Holanđanin.

Holanđanin je kasnije izjavio da je video da je Valteri Botas imao udes, ali da nije bio svetsan da su istaknute žute zastavice. Ovaj snimak to demantuje:

Blic/Teleks.info

Komentari