LORENCO: MARK MARKES NIJE NEPOBEDIV, JA SAM USPEO, DOVI ZAMALO! Ne zavisi to samo od vozača već i od motocikla!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • LORENCO: MARK MARKES NIJE NEPOBEDIV, JA SAM USPEO, DOVI ZAMALO! Ne zavisi to samo od vozača već i od motocikla!

Horhe Lorenco je poručio da je moguće pobediti Marka Markesa i da je on to pokazao 2015. godine.

Kako se Horhe Lorenco povukao iz MotoGP to znači da više u svetkom šampionatu u motociklizmu nema više nijednog vozača koji je uspeo da pobedi Marka Markesa u čitavoj sezoni. Jedina godina od kada je u MotoGP klasi, a da nije Markes osvojio titulu, je bila 2015. godina. Tada je Horhe Lorenco bio šampion u sezoni u kojoj Markes nije bio blizu pehara, a ta godina je imala i kontroverzan kraj u kom je učestvovao i Valentino Rosi.

Tada su Rosi i Lorenco kao vozači Jamahe bili u borbi za titulu i obojica su bili ispred Marka, ali je titulu uzeo Horhe.

"Očigledno je da je Mark favorit jer je aktuelni šampion i osvojio je titulu šest puta u sedam sezona. Međutim nije nepobediv. Ja sam ga dobio 2015. godine, Doviciozo je to zamalo učinio 2017. godine kada to niko nije očekivao. Kvartararo se borio sa njim u svojoj provoj sezoni do kraja i u mnogim trkama. To znači da ako Mark i Honda budu imali neke probleme onda ostali vozači mogu da ga dobiju", rekao je test vozač Jamahe Horhe Lorenco.

"Niko nije bio šampion u prvoj sezoni i onda osvojio šest od sedam titula. Neverovatan je talenat i ambiciozan je i ne plaši se udesa. Kao i svaki sportista ima slabe tačke i ovde ne zavisi samo od vozača već i od motocikla. Ima i drugih talentovanih vozača u MotoGP", poručio je petostruki svetski šampion.

Sportklub


Komentari