NAJBOLJI MOTOCIKLISTA SVIH VREMENA POKLONIO SE NOVAKU! Valentino Rosi: Federer je MOJ JUNAK, plakao sam zbog njega na Vimbldonu, ali Đoković JE KAO ZID!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • NAJBOLJI MOTOCIKLISTA SVIH VREMENA POKLONIO SE NOVAKU! Valentino Rosi: Federer je MOJ JUNAK, plakao sam zbog njega na Vimbldonu, ali Đoković JE KAO ZID!

Tokom vikenda najbolji motociklisti sveta takmičili su se u Brnu na Velikoj nagradi Češke. A najviše pažnje izazvao je, naravno, Valentino Rosi, legende kraljevske klase.

Čuveni Doktor je u razgovoru za „Sportski žurnal” govorio o još jednoj legendi - Novaku Đokoviću. Isprva, priča je počela od Federera i prijateljstva Italijana i Švajcarca.

- Federer je moj junak još odavno, ali i referentna tačka. Dosta dugo ga pratim. Poznajemo se, ponekad se dopisujemo, pošto, iako sam ja stariji, ni on više nije mlad, a u vrhu je. Veliki sam njegov obožavalac kao i veliki broj mojih prijatelja. Plakali smo pre nekoliko nedelja na Vimbldonu.Mislili smo da je sve gotovo, imao je dve meč lopte proiv Đokovića, a onda je izgubio. Kada je reč o klasi, on je broj jedan svih vremena u tenisu. Barem po onome što ja znam o tenisu - rekao je Rosi.


Ali tada je srpski izveštač „skočio u odbranu” Novaka Đokovića, pa se našalio da u Srbiji nismo plakali.

- Da, Srbija! Srbija je Đoković! Đoković je jak! On je poput zida. Taj nikada ne greši. Već jednom je Rodžer izgubio od njega u Americi iako je imao dve meč lopte - objasnio je Rosi.

- Ovo je poseban trenutak u tenisu jer imamo tri sjajna igrača, Novaka, Rodžera i Nadala. Nikada se ranije ništa slično nije desilo, a možda i nikada neće. Poput fudbala, kao Ronaldo i Mesi, samo nema trećeg. Na primer, motivacija je za mene broj jedan. Verujem i za Rodžera. Uživamo u ovome. Vozim da vozim motocikle, a Rodžer iako ima 38 godina, uživa u tenisu i mislim da je to tajna. Neko se bavi sportom pošto želi da zaradi novac, a neko zato što razume da ima talenat. A neko se bavi sportom iz strasti.


Blic/Teleks.info

Komentari