VALENTINO ROSI NAPUŠTA JAMAHU, OVO JE KRAJ JEDNE ERE U MOTOSPORTU! Doktor ipak neće u penziju, ima drugi tim za koji će voziti!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VALENTINO ROSI NAPUŠTA JAMAHU, OVO JE KRAJ JEDNE ERE U MOTOSPORTU! Doktor ipak neće u penziju, ima drugi tim za koji će voziti!

Najpopularniji motociklista na svetu Valentino Rosi (41) će na kraju sezone, koja i dalje nije počela zbog pandemije korona virusa, izgubiti mesto u fabričkom timu Jamahe, ali će preći u tim Petronas Jamaha, preneli su italijanski mediji.

S obzirom na to da će Doktor preći u Petronas Jamahu, to znači da će samo doći do trampe, jer će iz tog tima u fabrički Jamahin preći francuski motociklista Fabio Kvartararo.

Takođe, zna se i da će Rosijev timski kolega biti njegov sunarodnik Franko Morbideli koji od prošle godine brani boje malezijskog tima. Italijani prenose da će veteran sa Petronasom potpisati jednogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana, a pošto je rođen u februaru 1979. godine to znači da će narednu sezonu voziti kao 42-godišnjak, a eventualnu 2022. sa pune 43 godine.

Ipak, ukoliko želi da prestigne Japanca Šiničija Ita kao najstarijeg vozača ikada u Moto GP trci, Rosi će morati da vozi čak i 2024. godine.

Inače, Rosi je samo prve dve godine u kraljevskoj kategoriji vozio za privatni tim (Nastro Azuro Honda), a potom je vozio za fabričke timove Honde, Jamahe, Dukatija i ponovo Jamahe.

SD

Komentari