(VIDEO) HOROR NA MOTO TRCI U HERESU: Zastrašujuće scena na stazi zaledile sve!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • (VIDEO) HOROR NA MOTO TRCI U HERESU: Zastrašujuće scena na stazi zaledile sve!

Start trke Moto2 kategorije u Heresu obeležio je zastrašujući karambol u kome je učestvovalo više vozača!

Ničim izazvano dolšo je do udesa u kom su pali Aleks Markes, Remi Gardner, Marko Bezeki i Dimas Pratama.

Slika je bila zastrašujuća i činilo je da će posledice biti i više nego ozbiljne. Ipak, u čitavoj gunguli najgore su prošli Pratama i Gardneri, a posle medicinske provere je ustanovljeno da Australijanac ima potres mozga .

Inače,vozač Repsol Honde Mark Markes pobedio je u Heresu u glavnoj trci za Veliku nagradu Španije ispred Aleksa Rinsa i Maverika Vinjalesa.

Vozači Petronas Jamahe Fabio Kvartararo i Franko Morbideli imali su prvi startni red i delovalo je kao da su u odličnoj poziciji za osvajanje mesta na pobedničkom postolju, a možda čak i duplu pobedu.

Međutim, loš start ih je koštao pozicije, pošto ih je već na startnom pravcu obišao Mark Markes i zauzeo prvo mesto, koje je držao do samog kraja trke. Andrea Doviciozo nikada nije pobedio na ovoj stazi, a i u ovoj trci je nešto slabije počeo pa je nešto lakše gubio bitke za pozicije.

Gore pomenuti Kvartararo i Morbideli su ostali bez pobedničkog postolja kako će se ispostaviti pošto su odlične vožnje krunisali vozači Suzukija, odnosno Jamahe – Aleks Rins i Maverik Vinjales.

Prvih deset komplatirali su u Herezu Andrea Doviciozo, Danilo Petrući, Valentino Rosi, Kal Kračlou, Franko Morbideli, Takaki Nakagami i Stefan Bradl.



Komentari