(VIDEO) MOTO SPPORT I DALJE U NEVERICI, ROSIJA SPASLA VIŠA SILA, kako drugačije objasniti horor na stazi u Austriji!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) MOTO SPPORT I DALJE U NEVERICI, ROSIJA SPASLA VIŠA SILA, kako drugačije objasniti horor na stazi u Austriji!

Valentina Rosija su od smrti delile sekunde i karijera vozača moto GP duga 20 godina mu nije u tim trenucima bila od pomoći - samo puka sreća.

Motor nad kojim je izgubljena kontrola proleteo je tik pored Italijana i neverovatnim čudom ga ostavio nepovređenog. Da je sekund brže išao Rosi bi tragično završio. Kako je to izgledalo na kraljevskoj stazi objavio je Moto GP u celosti iz svih uglova.

Vozio se osmi krug trke (od 28) kada je u krivini tri, u borbi za osmu poziciju došlo do kontakta u punoj brzini Franka Morbidelija i Žoana Zarka koji izleću sa staze, padaju, kotrljaju se, po zemlji, a motocikli, kreću u svoju nekontrolisanu , razarajuću, smrtonosno opasnu „vožnju" raspadajući se prilikom udarca o tlo, ali tren kasnije proleću poprečno pistom, samo čudom „promašivši" Maverika Vinjalesa i Valentina Rosija!

Crvena zastava je momentalno istaknuta, Zarko ustaje sa zemlje, hramlje i ide ka nepokretnom Morbideliju...

Vrlo brzo ga stavljaju na nosila dok ostatak vozača ide ka boksovima. Svi su u čudu, ne mogu da veruju šta se desilo, a kamera prikazuje Morbidelija kako sam, ulazi u medecinsko vozilo!

- Bilo je užasavajuće - rekao je Rosi posle trke i nastavio u dahu:

- Sva četvorica vozača su imala mnogo sreće, a naročito Maverik i ja. Moramo da se pomolimo nekome zato što je situacija bila veoma opasna. Mislim da je dobro biti agresivan u vožnji, naravno, svi žele da daju svoj maksimum. Međutim, ne treba preterivati, mi moramo da upamtimo da je ovaj sport krajnje rizičan. Rivale treba poštovati, posebno na stazi kada idete 300 kilometara na sat. Već sam razgovarao sa Zarkom, uverio me je da to nije uradio namerno. Išao je vrlo široko pri kočenju, ali je "zatvorio vrata" Franku, koji nije imao priliku da koči pri toj brzini. Maverik i ja smo u tom trenutku bili u trećoj krivini i ja sam osetio da nešto ide ka meni. Mislio sam da je senka helikoptera jer oni nekada prolaze preko staze tokom trke, ali tada je Frankov motor prošao pored mene neverovatnom brzinom, a Zarkov motocikl je preskočio Maverika - kazao je Rosi i ponovio da su svi imali mnogo sreće.

Uostalom, pogledajte i sami horor na stazi u Austriji...


Novosti.rs/Teleks.info

Komentari