(VIDEO) TEŽAK PAD MARK MARKEZA! Španca na nosilima izneli sa staze!

    foto: Printscreen twitter
    Podeli
  • (VIDEO) TEŽAK PAD MARK MARKEZA! Španca na nosilima izneli sa staze!

Vodeći u Moto GP šampionatu Mark Markez završio je u bolnici nakon pada tokom treninga pred trku za Veliku nagradu Tajlanda, gde bi, ukoliko mu rezultati budu išli na ruku, mogao da proslavi novu titulu šampiona sveta.

Prošle godine Mark Markez je slavio na VN Tajlanda, dok je Andrea Doviciozo bio drugi. U istom scenariju, odnosno ponovi li se istorija i na nedeljnoj trci u Buriramu, Španac će osvojiti osmu titulu Moto GP šampiona.

Desi li se da Markez bude drugi, a već pomenuti Dukatijev as treći, titula je opet njegova. Zapravo, odgovara motociklisti Repsol Honde svaki scenario po kom on uzima bodove, a Dovi je lošiji od njega za jednu ili dve pozicije.

Proslava titule i početak trke obeležio je stravičan pad Marka Markeza na treningu.

Markez je doživeo opasan pad u jednoj krivini kada je izgubio kontrolu nad motorom i ispao sa njega, a potom se istumbao po stazi, na kraju završio na zaštitnom šljunku prilično ugruvan.

Prema rečima ljudi iz Honde koji su mu prvi pritrčali upomoć, Markez se žalio na bolove u leđima i levoj nozi.

Prema prvim informacijama iz bolnice u kojoj je prevezen Markez, nije životno ugrožen, niti je pretrpeo teže povrede, ali je iz predostrožnosti poslat na preglede kako bi se utvrdilo da li je doživeo povredu kičmenog stuba i ekstremiteta.

Komentari