VOZI MAJSTORE, MOTO GP BEZ TEBE BIO BI NEZANIMLJIV! "Doktor" Valentino Rosi neće u penziju, ima u njemu još mnogo vatre!

    foto: Pixabay:com
    Podeli
  • VOZI MAJSTORE, MOTO GP BEZ TEBE BIO BI NEZANIMLJIV! "Doktor" Valentino Rosi neće u penziju, ima u njemu još mnogo vatre!

Jedan od najpolpularnijih motociklista svih vremena Valentino Rosi izjavio je da ne želi da završi karijeru u trenucima kada trke nisu moguće, kao i da planira da se takmiči u Moto GP šampionatu i naredne godine.

Rosi je u februaru napunio 41 godinu, ali smatra da još ima dosta toga da ponudi moto sportu, pa bi voleo da se i sledeće sezone takmiči u Moto GP šampionatu.

"Motivisan sam da nastavim da se takmičim. Međutim, situacija nije laka. Zbog epidemije koronavirusa nećemo biti u stanju da vozimo do druge polovine godine. Potrebno mi je pet-šest trka da vidim na čemu sam, ali planiram da se i dalje takmičim", rekao je čuveni "Doktor".

Devetostruki svetski šampion bi mogao da izgubi mesto u Monster enerdži Jamahi naredne sezone, ali bi onda vozio za Petronas Jamahu.

"Veoma je važno razumeti nivo na kojem se takmičimo. Prošle godine, naročito u drugom delu sezone, imali smo velike poteškoće. Prečesto sam bio spor, nisam mogao da se borim za jedno od prvih pet mesta. Potrebne su neke modifikacije kako bih znao koliko sam dobar. Trenutno je teška situacija pošto nismo u mogućnosti da vozimo. Voleo bih da odvozam celu sezonu, pa da se tek onda povučem. Videćemo", rekao je Rosi.


Rosi ima devet titula šampiona sveta, po jednu u konkurenciji do 125 i 250 kubika, kao i sedam u najjačoj konkurenciji Moto GP, ali poslednju daleke 2009. godine.

U najjačoj konkurenciji ima 89 pobeda, čak 198 puta bio je na podijumu, 55 puta na pol-poziciji, a osvojio je ukupno 5.305 bodova.

RTS

Komentari