AUUU, KAKO SERGEJ IGRA, A DUŠAN TRPA! IMAJU NORVEŽANI HALANDA, ALI… Tumbaković će biti na slatkim mukama u baražu za EP!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • AUUU, KAKO SERGEJ IGRA, A DUŠAN TRPA! IMAJU NORVEŽANI HALANDA, ALI… Tumbaković će biti na slatkim mukama u baražu za EP!

Srpski fudbaler postigao prelep pogodak u 69. minutu i doneo trijumf svom timu u derbiju kola Serije A

Lacio i Inter su Rimu odigrali meč koji će najverovatnije odlučiti ko će od ta dva tima da nastavi trku sa Juventusom za Skudeto. Odgovor je, bar za sada, - Lacio!

Gosti su poveli preko Ešlija Janga u završnici prvog poluvremena i sa tim rezultatom se otišlo na pauzu.

U 48. minutu je Stefan De Vraj kao poslednji igrač odbrane sprečio Sergeja Milinkovića-Savića da izjednači, ali ga je tom prilikom faulirao u kaznenom prostoru. Ćiro Imobile je preuzeo odgovornost, lopta je otišla u jednu, golman u drugu stranu.

Ono što Sergej nije uspeo tada, jeste u 69. minutu. Iskoristio je ogromnu gužvu u kaznenom prostoru i pored četvorice igrača Intera majstorski poslao loptu u mrežu za preokret Lacija.

Ispostavilo se da je taj pogodak bio ključan za tri boda domaćina. Pogodak Lautara Martineza u završnici meča je poništen zbog ofsajda.

Juventus je posle 24 kola prvi sa 57 bodova, Lacio ima 56, a Inter 54 poena.

I nekadašnji fudbaler Partizana Dušan Vlahović imao je svoj šou u Đenovi. Najpre je učestvovao u vodoćem golu "viole", pošto je posle njegovog centaršuta u 8. minutu Torsbi zatresao sopstvenu mrežu, da bi u 18. postigao svoj prvi gol na meču iz penala, čime je duplirao vođstvo gostiju. Pošto je lopta završila u mreži rivala, mladi centarfor je gestikulacijom prema navijačima protivničke ekipe, stavivši ruke na uši, izazvao bes, kako fanova, tako i pojedinih fudbalera Sampdorije.


Tim iz Firence je već do poluvremena prebrinuo sve brige na ovom meču, pošto je u 40. minutu Kijeza postigao gol iz penala, da bi Vlahović u 57. minutu krunisao svoju sjajnu rolu u Đenovi.

Kijeza je u 78. minutu postigao peti gol Fiorentine, da bi konačan epilog duela, u kojem je viđen i po jedan crveni karton sa obe strane, postavio, počasnim golom za domaćina, Gabijadini u 90. minutu.

Mediji/Teleks.info

Komentari