BARSA I SITI RAZMENJU IGRAČE, POSAO VREDAN 100 MILIONA! Svet na nogama, upravo je uspostavljen novi način za transfere fudbalera?!

    Podeli
  • BARSA I SITI RAZMENJU IGRAČE, POSAO VREDAN 100 MILIONA! Svet na nogama, upravo je uspostavljen novi način za transfere fudbalera?!

Svetski mediji preneli su informaciju da će Barselona i Mančester siti u sledećem prelaznom roku pokušati da dogovore trejd desnih bekova. Sa Ostrva bi na Pirineje trebalo da se preseli Žoao Kanselo, dok bi u suprotnom smeru trebalo da krene Nelson Semedo.

Kako su svi klubovi pretrpeli velike finansijske gubitke zbog pandemije korona virusa očekuje se da će sledećeg leta biti zabeležen nikad veći broj razmene igrača, takozvanih trejdova, sa znatno manje novca u njima. Prema tome, uprave Barselone i Mančester sitija su već krenule u realizaciju jednog takvog.

Nelson Semedo je u Barselonu stigao pre tri godine za nešto više od 35 miliona evra, ali i dalje nije ubedio Katalonce da zaslužuje da nosi plavo-crveni dres. Sa druge strane, Žoao Kanselo je prethodnog leta pojačao Mančester siti za 65.000.000 evropskih novčanica, ali se nije ustalio u prvu postavu.

Dakle, kao logično rešenje nameće se da bi oni mogli da se zamene, a pogotovo što se očekuje da bi se Semedo odlično snašao u fizički zahtevnijoj Premijer ligi, dok bi Kanselo profitirao u Barsinoj ofanzivnoj postavci igre.

Konačno, kao zaključak se navodi da bi momci čiji su poslednji transferi zajedno vredeli nešto više od sto miliona evra mogli da se zarotiraju, ali se ne navodi da li bi neko nešto doplaćivao ili bi bilo čisto "glava za glavu". Treba istaći da Kanselo trenutno po Transfermarktu vredi četiri miliona više od godinu dana starijeg zemljaka (36 naspram 32 miliona evra).

Mediji

Komentari