BARSA KAPARISALA TRI POJČANJA, HTEA BI I JOŠ, ALI MORA SE REŠITI GRIZMANA, KUTINJA... Kuman ima plan, ali da li je i ostvariv?!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • BARSA KAPARISALA TRI POJČANJA, HTEA BI I JOŠ, ALI MORA SE REŠITI GRIZMANA, KUTINJA... Kuman ima plan, ali da li je i ostvariv?!

Izgleda da Kuman dobija ono što traži, ostalo, teško... Barselona mora da smanji troškove, nema novce za transfere, a na listi za odlazak su sigurno Umtiti i Trinkao, žele da se oslobode Grizmana i da eventualno prodaju još par starijih igrača, naravno ne zaboravite Kutinja koji je na marginama.

Laporta je razgovarao sa Kumanom koji će najverovatnije ostati sezonu, Mesi je takođe blizu ostanka, prema nekim informacijama, na stolu je ponuda da potpiše doživotni ugovor za manju platu.

Pojačanja?

Ono što Kuman traži je nepromenjeno, ali i dostižno. Trojica slobodnih, Vajnaldum koji je navodno gotova stvar, Depaj oko koga se u Barsi dvoume, ali ako ode Grizmana kao i Trinkao, za kapitena Holandije koji može da igra kao centralni napadač bi bilo mesta.

Treći slobodan igrač je Erik Garsija, dete Barse, odbio je da produži ugovor sa Sitijem i mogao bi da se vrati u klub.

Za ova tri transfera ne bi morali da izdvoje ni evro obeštećenja, ovi igrači svakako imaju manje ugovore nego Kutinjo i Grizman, ali u tome je "kvaka", Brazilac i Francuz će se teško odreći novca koji primaju u Kataloniji, makar i ne igrali. Niko drugi ne bi mogao da preuzme obavezu da ih plaća, osim engleskih klubova, ali ko bi platio obeštećenje za Grizmana u koga je Barselona uložila 120 miliona evra.

Prodaje bi eventualno otvorile prostor za ulaganje u Halanda, Rajola je rad da posluje sa svojim prijateljem Laportom, no, da Barsa uloži toliki novac na leto u situaciji kada duguje 730 miliona nije realno.

Mada, ako uspeju da prodaju pet ili šest igrača i smanje značajnije platni fond, ovo postaje moguće.

Komentari