BARSELONA UZIMA JOVIĆA REALU! Don Balon podigao Španiju na noge, Katalonci će aktivirti otkupnu klauzulu za Srbina! ŠTA ĆE REĆI ZIDAN?!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • BARSELONA UZIMA JOVIĆA REALU! Don Balon podigao Španiju na noge, Katalonci će aktivirti otkupnu klauzulu za Srbina! ŠTA ĆE REĆI ZIDAN?!

Španski sportski list "Don Balon" preneo je informaciju koja je uzburkala sportsku javnost u Španiji. Prema pisanju ovog lista, fudbalski klub Barselona želi da iz Real Madrida dovede srpskog reprezentativca Luku Jovića.

Jović je na početku sezone stigao u Real Madrid iz frankfurtskoj Ajntrahta za 60 miliona, ali bez obzira što nastupa za najvećeg rivala, čelnici "Blaugrane" razmišljaju o kupovini.

Razlog za to je rezultat katastrofalne transfer politike koja je šampiona Španije ostavila bez adekvatnih rešenja u napadu, nakon povreda Luisa Suaresa i Usmana Dembelea.

Katalonci na raspolaganju imaju samo Lionela Mesija, Antoana Grizmana i Ansua Fatija, ali su dobili mogućnost da, zbog nove teške povrede Dembelea, dovedu jedno pojačanje iz domaćeg prvenstva van prelaznog roka.

Pravilo u Španiji nalaže da klubovi, koji ostanu bez igrača na više od četiri meseca, imaju pravo na kupovinu fudbalera koji igra u nekom domaćem klubu, iako su transfer rokovi završeni.

Posle mnogo bure, sukoba Mesija sa sportskim direktorom Erikom Abidalom, kao i slabe forme pod vođstvom novog trenera Kikea Setijena, Barselona se ponovo okrenula dovođenju Luke Jovića.

Don Balon piše da klub sa "Kamp Noua" razmišlja da aktivira otkupnu klauzulu i već sada dovede srpskog centarfora. Nekadašnji centarfor Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta bio je na radaru katalonskog giganta pre nekoliko meseci posle sjajne sezone u Bundesligi i Ligi Evrope, ali je procenjeno da ne učestvuje dovoljno u kreaciji napada svog tima, posle čega je završio na "Santjago Bernabeuu".

Sada bi to moglo da se promeni, ukoliko se ljuti protivnici dogovore (ranije je bilo slučajeva prelaska iz jednog u drugi klub), a osim Jovića u vezu sa Barselonom dovodili su se Vilijam Žoze (Sosijedad), Lukas Peres (Alaves), Luis Suares (Hetafe) i Kristijan Stuani (Đirona).

Osim njih, pojavile su se informacije da se pregovara i sa Dušanom Tadićem, ali je njegov transfer stopirao Ajaks, posle čega se, prema pisanjima Don Balona, Barsa okrenula Joviću.

Reprezentativac Srbije je do sada odigrao 23 utakmice za "kraljevski klub" u svim takmičenjima i postigao dva gola.

RTS

Komentari