BOMBA NA OSTRVU! ARSENAL KUPUJE NAJBOGATIJI AFRIKANAC! Navijači Topdžija oduševljeni, sa sadašnjim vlasnikom su u neskrivenom ratu!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • BOMBA NA OSTRVU! ARSENAL KUPUJE NAJBOGATIJI AFRIKANAC! Navijači Topdžija oduševljeni, sa sadašnjim vlasnikom su u neskrivenom ratu!

Aliko Dangote, nigerijski milijarder, najavio je da će u toku 2021. godine kupiti londonski Arsenal. Navijači "tobdžija" sa nestrljenjem očekuju promenu vlasnika, pošto su već godinama u otvorenom sukobu sa sadašnjim menadžmentom.

Arsenal već godinama ne postiže rezultate na koje su navijači navikli, a sreća se možda promeni naredne godine, kada bi klub trebalo da preuzme nigerijski biznismen Aliko Dangote.

"Tobdžije" nikako da se vrate u sam vrh engleskog fudbala, a navijači su u katastrofalnim odnosima sa vlasnikom Stenom Krenkeom, kome zameraju da zapostavlja trofejni klub.

Aliko Dangote mogao bi da bude nova pokretačka snaga tima sa Emirejtsa. Nigerisjki milijarder najavio je klupovinu kluba 2021. godine, pošto završi sa projektom jedne od najvećih naftnih rafinerija na svetu.

Dangote važi za najboljgatijeg Afrikanca, a njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 8.5 milijardi funti (oko 10 milijardi evra).

Sadašnji vlasnik Arsenala, ali i Denver nagetsa (NBA tim) i Los Anđeles remsa (NFL tim), retko dolazi u London, pa navijači smatraju da ne pridaje dovoljno pažnje jednom od najtrofejnijih klubova na Ostrvu.

Pod vođstvom Unaja Emerija, tim se našao na desetom mestu na tabeli Premijer lige, ali dolaskom Mikela Artete stvari su krenule nabolje, Nedovoljno, ako se navijači "tobdžija" pitaju...

Daily Mail

Komentari