ČOLO SIMONE NAMAGARČIO REAL, UZEO IM IGRAČA ZA 30, A SADA GA PRODAJE ZA 60 MILLIONA EVRA! I to samo posle pola godine!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • ČOLO SIMONE NAMAGARČIO REAL, UZEO IM IGRAČA ZA 30, A SADA GA PRODAJE ZA 60 MILLIONA EVRA! I to samo posle pola godine!

Markos Ljorente je prošle sezone označen kao jedan od potencijalnih nasljednika Luke Modrića. Hrvat je ušao u veteranske godine, iako i danas igra fenomenalno na najvišoj razini. Ipak, svesni su svi da će njegova forma ubrzo krenuti kopnuti, a Real Madrid bio je u velikoj potrazi za njegovim naslednikom koji će učiti od hrvatskog maestra dok u potpunosti ne zauzme njegovu poziciju u ekipi.

Svi su mislili da će to biti spomenuti Ljorente, ali u međuvremenu se kao Lukina alternativa 'ukazao' Federiko Valverde. To je Ljorentea preko noći napravilo tehničkim viškom u svlačionici Real Madrida, a gradski rival Atletiko nije čekao ni sekundu. Poslao je ponudu od 30 miliona evra za 24-godišnjeg Španca i doveo vrlo zanimljivog, all-round veznjaka u redove Diega Simeonea.

Međutim, čini se kako bi on već nakon pola godine mogao napustiti Madrid, a potencijalni kupac je Mančister Junajted.

Transfer saga oko Brune Fernandeša dolazi do slepe ulice. Iako se činilo kako će prelazak Portugalca u redove Crvenih đavila biti okončan ove nedelje, njegov Sporting naknadno je ponovno digao iznos koji traži za njega. Iako se spominjalo da bi transfer trebao iznositi do 70 miliona evra s bonusima, klub iz Lisabona sada traži deset miliona više.

Uprava s Old Traforda uzela je predah u pregovorima, a po svemu sudeći dosta im je povlačenja za nos od strane portugalskog Sportinga, pa se okreću drugim opcijama. Upravo je Ljorente označen kao prvi cilj, a on bi trebao biti novi vođa vezne linije Junajteda nakon što Pol Pogba – kako Englezi prenose – napusti klub sledećeg leta.

Cena koju je spreman Solskjer izdvojiti za Ljorentea je 60 miliona evra, a Simeone neće imati ništa protiv. Dvostruko veća zarada samo šest meseci nakon angažmana igrača zadovoljiće Atletiko, a službena ponuda trebala bi stići naredne nedelje, prenose španjolski AS i nekoliko engleskih medija.

Germanijak

Komentari