FIFA PLAN ZA SPAS FUDBALA POSLE KORONE! UEFA SE NE SLAŽE! Kad pandemija prođe “najvažnija stvar na svetu” neće biti ista!

    foto: Pixabay.com/Fotoilustracija
    Podeli
  • FIFA PLAN ZA SPAS FUDBALA POSLE KORONE! UEFA SE NE SLAŽE! Kad pandemija prođe “najvažnija stvar na svetu” neće biti ista!

Svetska kuća fudbala je iznela planove za oporavak najvažnije sporedne stvari posle okončanja pandemije koronavirusa. Kad će to biti, za sad je neizvesno, ali je FIFA predstavila mere i pravila za oporavak fudbala.

Prvo pitanje tiče se ugovora igrača koji ističu 1. jula. Oni bi trebalo da budu automatski produženi do kraja sezone, jer se pretpostavlja da će tek u julu ili avgustu, ako i tada, sezona biti završena. Dakle, najvažnija odluka je da prelazni rok samim tim bude produžen, a da ekipe završe tekuća takmičenja sa istim timovima. Plate su druga stavka, FIFA je na strani klubova, primanja moraju da se smanje kako bi klubovi izbegli ogromne gubitke.

Što se reprezentacija tiče, danas će biti doneta odluka o tome da nema međunarodnih reprezentativnih termina do septembra, april, jun i jul otpadaju, tako da će praktično biti verifikovano odlaganje EP ali i Kopa Amerika, još je neizvesno šta će biti sa sledećom Ligom nacija, ali malo je verovatno da bi sve to moglo da počne u septembru.

U Cirihu kažu da Infantino ima jasan plan, manje termina, manje mečeva, veća solidarnost, zaštita igrača, FIFA je u sukobu sa UEFA koja bi da uvede više mečeva, ali svetska organizacija ima drugi plan, insistiraće na smanjenju liga, manje natrpanom rasporedu, a dosta toga će se odraziti, uz recesiju koja sledi i na transfere, ali i na primanje igrača.

Mediji

Komentari