FUDBALERI U ENGLESKOJ OPALILI ŠAMARČINU VLASNICIMA KLUBOVA! Smanjenje plata ne dolazi u obzir, TO JE PREVARA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FUDBALERI U ENGLESKOJ OPALILI ŠAMARČINU VLASNICIMA KLUBOVA! Smanjenje plata ne dolazi u obzir, TO JE PREVARA!

Klubovi najbogatije svetske lige, Premijer lige izračunali su da bi ih kriza mogla da košta 1,137 milijardi funti, pa su želeli da gubitke smanje dogovorom o smanjenju plata igračima za 30 odsto.

Prema informacijama do kojih je došao “theathletic.com” Asocijacija profesionalnih igrača – Udruženje profesionalnih fudbalera (PFA) smatra da je to prevara od strane vlasnika kluba.

“Prema konferencijskom pozivu koji je PFA obavila sa igračima iz 20 klubova Premijer lige i drugih profesionalnih liga u Engleskoj, većinsko je mišljenje da bi tim potezom na dobitku bili samo bogati valsnici ali ne i zaposleni u klubovima ili osoblje hitnih službi koje se bore sa pandemijom korona virusa.”

Jedan visoki predstavnik PFA naglsio je da igrači smatraju da je oduzimanje 30 odsto od plata neprimereno, ali su istovremeno spremni na odlaganje plaćanja ugovorenih plata. Igrači su, takođe spremni da tih 30 odsto sami uplate Nacionalnom kriznom timu, ili preko Udruženja profesionalnih igrača.

Na osnovu konferencije PFA je doneo odluku da odbije predlog Premijer lige. U obrazloženju se navodi:

“Porez na plate igrača značajan je doprinos finansiranju osnovnih javnih usluga, što je posebno važno u ovom trenutku. Smanjenje od 30 odsto koštalo bi državni budžet značajnog iznosa. Takva bi mera bila štetna za nacionalnu zdravstvenu službu i javno finansirane usluge. Predloženi odbitak od plata od 30 odsto za 12 meseci znači više od 500 miliona funti smanjenja, ali i gubitak poreza za državu od čak 200 milona funti”, obrazložio je PFA.

U Engleskoj su igrači na stubu srama zbog enormnih primanja, iako su vlasnici klubova ti koji su otpustili zaposlene tokom krize, prebacujući državi teret od 80 odsto njihovih plata.

Objektiv.rs

Komentari