GRIZMAN ĆE SAM SEBE OTKUPITI, PLATIĆE 120 MILIONA ATLETIKU! Francuz odlučio da prekine sapunicu i odmah pređe u Barselonu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • GRIZMAN ĆE SAM SEBE OTKUPITI, PLATIĆE 120 MILIONA ATLETIKU! Francuz odlučio da prekine sapunicu i odmah pređe u Barselonu!

Antoan Grizman odlučio je prekinuti sapunicu oko prelaska iz Atletika u Barselonu tako što je obavestio Simeonea i upravu kluba da će sam uplatiti 120 miliona za odštetnu klauzulu, kako bi postao slobodan igrač.

Grizman je formalno La Ligi, što je praksa u Španjolskoj, dostavio garancije za uplatu klauzule koju mora odraditi u sledećih mesec dana. To mu omogućava da više ne mora ispunjavati klupske obaveze u Atletiku, tačnije, ne mora doći na početak priprema.

Uplata će biti izvršena puno ranije pa Mundo očekuje da će Grizman do kraja nedelje biti novi igrač Barcelone te će se ekipi na pripremama priključiti 14. jula.

Grizman, naravno, neće sam uplatiti 120 miliona evra, nego će mu novac dati Barselona pod uslovima koji još nisu poznati, kao što je bio slučaj u transferu Nejmara iz Barselone u PSG. Griezman je u Atletiko stigao 2014. iz Real Sosiedada za 30 miliona evra, a za Atletiko je u 257 nastupa zabio 133 gola, a imao je i 50 asistencija.

Podsetimo, čim je pre nekoliko meseci potvrdio da neće produžiti ugovor s Atletikom, Grizman je praktički postao novi igrač Barselone koja je čekala 1. jul kad je Francuzu otkupna klauzula prema ugovoru pala s 200 na 120 miliona evra. I sam Atletiko je još 16. maja potvrdio da Grizman neće biti u klubu sledeće sezone, ali se odjednom sve zakomplikovalo.

Barsa ne može odmah u komadu isplatiti 120 miliona evra dok ne proda nekog od svojih igrača, pa je zamolila Atletiko da pristane na isplatu na rate. Kako Mundo Deportivo piše, Atletiko je u tom slučaju želeo i Nelsona Semeda za što Barselona nije htela ni da čuje, pa su se klubovi našli u pat poziciji.

Osim toga, Atletiko je javno prozvao Barselonu za nedostatak poštovanja optuživši je da je još u februaru počela tajno pregovarati s Grizmanom dok je Atletiko igrao u Ligi šampiona. Atletiko je Barsi zamerio i što je tražila da joj Atletiko pusti Grizmana, a ona bi ga platila kasnije, pa je igraču naredio da se pojavi u klupskom trening-kampu na početku priprema. Ako se ne pojavi, biće kažnjen budući da ima važeći ugovor s Atletikom do 2023. godine.

Teleks.info/Sport.ba

Komentari