HALANDA ŽELI ČAK 11 VELIKANA, NI ZA MARADONOM NIJE BILA OVOLIKA JAGMA! Salzburg će zaraditi milione na norveškom tinejdžeru!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HALANDA ŽELI ČAK 11 VELIKANA, NI ZA MARADONOM NIJE BILA OVOLIKA JAGMA! Salzburg će zaraditi milione na norveškom tinejdžeru!

Čak 11 evropskih fudbalski velikana ove sezone prati igre mladog norveškog napadača Erlinga Brauta Halanda koji je ove sezone u dresu RB Salzburga postigao 27 golova u 19 nastupa.

Norveški mediji su objavili kako su interes za 19-godišnje 'norveško čudo' pokazali Barselona, Real Madrid, Bajern Minchen, Borusia Dortmund, Juventus, Mančister Junajted, Mančister Siti, Čelsi, Arsenal, Valensia i Sevilja.

Nagađa se kako bi 1.94 metara visoki napadač već u januaru mogao napustiti "Mozartov grad" u koji je stigao u januaru ove godine iz Moldea za oko devet miliona evra.

Haland je ove sezone zabio osam golova u pet nastupa u Ligi šampiona, a vrednost mu je na Transfermarktu skočila sa 12 na 30 miliona evra

- Erling ima neverojatan potencijal - rekao je sportski direktor RB Salzburga Kristof Frojnd.

Nedavno su engleski mediji objavili kako je Mančister Siti spreman platiti 60 miliona evra za 19-godišnjeg norveškog napadača, dok je Junajted navodno za njega pripremio čak 70 miliona evra.

- Trenutno na našem stolu nema službene ponude. Opušteni smo i Erling je opušten. Uživamo u vremenu s njim. Lepo je što imamo 19-godišnjaka kojeg žele mnogi veliki klubovi u Evropi - dodao je Frojnd u razgovoru za Verdens Gang.

24sata.hr/Teleks.info

Komentari