HRVATI, SRAM VAS BILO! TRAŽE OD UEFA DA IZBACI ZVEZDU ZBOG GASPROMA! UEFA za sada ćuti, ali od njih je sve moguće...

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • HRVATI, SRAM VAS BILO! TRAŽE OD UEFA DA IZBACI ZVEZDU ZBOG GASPROMA! UEFA za sada ćuti, ali od njih je sve moguće...

Hrvatski mediji krenuli su da vrše pritisak na UEFA da izbaci Crvenu zvezdu iz Lige Evrope zbog Gaspromove reklame na dresu. Sajt "Tportal.hr" objavio je tekst pod naslovom "Crvena zvezda bi mogla biti izbačena iz Lige Evrope!? UEFA za sada ćuti, a iz Beograda stižu bahate izjave".

Crveno-beli su se plasirali u osminu finala Lige Evrope, u kojoj će odmeriti snage sa škotskim velikanom Rendžersom. Ipak, komšije se svim silama trude da unize uspeh srpskog šampiona, a sad su otišli i korak dalje te su tražili i njegovu diskvalifikaciju.

Sve to zbog toga što je ruski Gasprom glavni sponzor kluba sa Marakane.

Autor ovog skandaloznog teksta navodi da su svi klubovi iz Evropske unije raskinuli ugovora sa Gaspromom, kao i da su ukinuli reklame sa svojih dresova nakon što invazije Rusije na Ukrajinu.

- Neki klubovi van Evropske unije, poput beogradske Crvene zvezde i dalje na dresu imaju Gaspromovu reklamu. Hoće li srpski prvak zbog toga imati problema? Može li UEFA od crveno-belih da traži da u evropskim takmičenjima ukloni Gasprom sa dresa? Šta ako čelnici Zvezde odbiju, hoće li ih UEFA izbaciti iz Evrope? - pita se hrvatski novinar.

U nastavku ovog sramnog pisanija novinar istiće da je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio kako klub nije dobio nikakav zahtev da mora da ukloni logo Gasproma, kao i da se nada da do toga neće ni doći.

Preneli su Terzićevu izjavu u kojoj je komentarisao odluke UEFA i FIFA uz konstataciju da je funkcioner Zvezde "bahato kritikovao odluke" krovnih fudbalskih organizacija.

- Ne odobravamo ono što su FIFA i UEFA učinile, nema osnova u međunarodnom pravu. Ogorčeni smo, donose se neke političke odluke pozivajući se na Evropsku uniju, a većina članica UEFA nisu članice EU. Mislim da je to antiruska histerija širom Evrope. UEFA je pod ogromnim pritiskom svojih članica, jer su one pod pritiskom svojih vlada. Politika se umešala u sport mimo svakog razuma - rekao je Terzić.

U samom zaključku teksta navodi se da se čeka reakcija UEFA, te da bi Zvezda mogla da se nađe pred teškim izborom - Gasprom na njenom dresu ili učešće u Ligi Evrope.

SD

Komentari