HRVATIMA OVO NIJE TREBALO, NAMESTILI SEBI ŠPANIJU! Furija eksplodirala, Slovaci pregaženi, ma šta pregažni - UNIŠTENI!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HRVATIMA OVO NIJE TREBALO, NAMESTILI SEBI ŠPANIJU! Furija eksplodirala, Slovaci pregaženi, ma šta pregažni - UNIŠTENI!

Selekcija Španije savladala je izabrani tim Slovačke sa 5:0 u Sevilji i sa druge pozicije u Grupi plasirala se u osminu finala, gde će, u ponedeljak u Kopenhagenu, igrati protiv Hrvatske.

Španija je ekipa koja je pred eksplozijom, bila bi parafraza onoga što je uoči duela sa Slovačkom rekao selektor ovog tima Luis Enrike. Nakon dva meča u kojima nisu pobedili, u kojima su nedvosmisleno dominirali, ali pritom nisu uspeli da postignu više od jednog gola, Španija je zaista bila pod pritiskom (ili, svakako, pritiskom većim nego uobičajenim).

Nakon što su remizirali u svoje prethodne četiri utakmice na velikim takmičenjima (niz kojim može da se podiči još samo Italija iz 1980. i 1982.), Španija je, zaista, konačno pobedila. I to kako...

U prethodna tri meča u kojima su igrali protiv Slovačke na domaćem terenu, pobedili su. Postigli su 11 golova pride. Ovoga puta Španija je postigla pet golova i, kako negde reče Luis Enrike, "eksplodirala je".

Luis Enrike je promenio tim u odnosu na one koji su počinjali mečeve sa Poljskom i Švedskom. Pablo Sarabija je odigrao šest mečeva za Španiju, a ovo je bio njegov prvi duel koji je počeo na velikom takmičenju.

Sa Erikom Garsijom i Pedrijem (prvi ima 20, drugi 18 godina), Španija je prvi put počela sa dva igrača do 20 godina još od Mundijala 2006. godine, kada su na terenu bili Sesk Fabregas i Serhio Ramos.

Španija je ponovo promašila jedanaesterac, ponovo je promašila podosta prilika, ali je onda konačno pogodila u 30. minutu. Tačnije, Dubravka je loše reagovao i postigao je autogol.

Laport je pogodio u nadoknadi vremena u prvom delu, da bi u nastavku precizni bili Feran Tores i Sarabija. Ovja prvi je pogodio 44 sekunde nakon što je ušao u igru, što je najbrži gol jednog igrača koji je duel počeo na klupi još otkako je Huan Karlos Valeron pogodio protiv Rusije 2004. godine posle 39 sekunde.

Poslednji gol na meču ponovo je bio autogol jednog fudbalera Slovačke, koja, sa tri osvojena boda, završava grupnu fazu kao treća na tabeli.

Ovoje izjednačenje najveće razlike u golovima na jednom meču Evropskog prvenstva. Prethodna ekipa koja je pobedila ovom razlikom bila je Švedska 2004. godine, koja je savladala Bugarsku.

Komentari