ITALIJA NA NOGAMA, REPUBLIKA OTKRILA PLAN ZA SPAS MILANA! Najbogatiji Evropljanin kupuje posrnulog giganta i DOVODI MESIJA I GVARDIOLU?!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ITALIJA NA NOGAMA, REPUBLIKA OTKRILA PLAN ZA SPAS MILANA! Najbogatiji Evropljanin kupuje posrnulog giganta i DOVODI MESIJA I GVARDIOLU?!

O budućnosti Milana piše se već mesecima u italijanskoj štampi. U klubu postoje dve žestoke struje. Vlasnička struktura Elliott na čelu s izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom na jednoj i tehnički direktor Paolo Maldini sa svojom desnom rukom Zvonimirom Bobanom na drugoj strani.

Prve zanima isključivo profit, a druge ekipa i rezultati kojih već godinama nema u crveno-crnom delu Milana.

Zato već mesecima mediji na Apeninima pišu o mogućoj prodaji Milana i uporno tvrde da bi njegov novi vlasnik mogao postati Bernard Arnault, vlasnik luksuznog modnog brenda Louis Vuitton, najbogatiji Evropljanin i drugi najbogatiji čovek na svetu s bogatstvom od 93 milijarde evra.

Elliott navodno tajno pregovara s Arnaultom i velike su šanse da kupi Milan za 975 miliona evra.

Sada je korak dalje otišla rimska Republika koja navodno ima informacije što će Arnault napraviti po dolasku na San Siro.

- Elliott ima velikih poteškoća. Budžet kluba je alarmantan, sportski rezultati loši, a projekt stadiona ne ide u zamišljenom smeru. S druge strane, Arnault bi dolaskom napravio par rezova odmah i uložio u ekipu.

Francuz ima dva plana. Prvi je dovesti za trenera Pepa Guardiolu te Lionela Mesija, čime bi stvorio jaku vezu između klupe i terena. Takođe, ako taj plan ne bi uspio, onda bi pokušao dovesti Jirgena Klopa i Kyliana Mbapea. Tako bi pokušao pokrenuti Milan", navodi Republika.

Rossoneri u Seriji A trenutno zauzimaju 11. mesto, uz 13 postignutih i 17 primljenih golova. Kaljari i Roma, koji dele četvrto mesto za odlazak u Ligu šampiona, imaju 11 bodova više od Milana dok je gradski rival Inter i lider prvenstva udaljen za 20 bodova.


Komentari