JEDAN JE SADIO MANE! 'Šta će meni, druže, 10 Ferrarija, 20 dijamantskih satova ili dva aviona? VAŽNIJE JE ŠTA URADIM ZA SVOJ SVET!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JEDAN JE SADIO MANE! 'Šta će meni, druže, 10 Ferrarija, 20 dijamantskih satova ili dva aviona? VAŽNIJE JE ŠTA URADIM ZA SVOJ SVET!

Moć, novac, lepe devojke se obično vezuju za fudbalere širom sveta. Međutim, ima i onih koje slava nije promenila i koji žive kao “sav normalan svet”. A jedan od takvih je i Sadio Mane.

Senegalski reprezentativac je zvezda Liverpula i igrač kojem se dive širom planete. Ipak, osim što je vrhunski fudbaler, Mane je veliki čovek i to godinama pokazuje tako što pomaže siromašnima i nemoćnima, šalje razne donacije, pojavljuje se među 'običnim ljudima' na raznim skupovima.

Jedan od inostranih novinara na svom je blogu, potpuno impresioniran razgovorom s Maneom, ukratko napisao šta mu je Senegalac poručio kada su razgovarali.

"Pitao sam ga kako je moguće da ga nimalo nije promenilo sve što je dobio - svi ti milioni, sva ta popularnost... Svakog bar malo to promeni, a on mi je odgovorio: 'Šta će meni, druže, 10 Ferrarija, 20 dijamantnih satova ili dva aviona? Zar nije važnije šta da uradim za svoj svet?'".

"Tako sam gladovao, radio na terenu, preživio ratove, igrao bosonog fudbal, nisam imao obrazovanje i druge stvari, ali sada želim zahvaliti fudbalu što mogu pomoći svojim ljudima", dodao je Mane.

Izgradio je kuće, stadion, kupio odeću, obuću, hranu za ljude iz krajnjeg siromaštva. Takođe daje dodatak u iznosu od 70 evra svim ljudima u vrlo siromašnoj regiji Senegala.

"Nema potrebe pokazivati luksuzne automobile, ogromne vile, putovanja i avione; Više volim da primim malo onoga što mi je život dao", ispričao je Mane u razgovoru sa jednim novinarom.

Sport.ba

Komentari