JESTE LI I ZA TRENUTAK POMISLILI DA ĆE IH STVARNO IZBACITI IZ LIGE ŠAMPIONA?! Poništena dvogodišnja suspenzija za Mančister siti!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • JESTE LI I ZA TRENUTAK POMISLILI DA ĆE IH STVARNO IZBACITI IZ LIGE ŠAMPIONA?! Poništena dvogodišnja suspenzija za Mančister siti!

Mančester siti će se takmičiti u UEFA takmičenjima pošto je odluka o dvogodišnjoj suspenziji ukinuta.

"Građani" će tako naredne sezone igrati u Ligi šampiona pošto se Sportskom sudu u Lozani žalio na presudu UEFA, pa je na taj način kazna poništena, a najzanimljivije od svega je što to nije kompenzovano većom finansijskom kaznom.

Štaviše, Sitiju je smanjena novčana kazna i moraće da plate svega 10 miliona evra, umesto prvopropisanih 30.

Sportski sud u Lozani je kazao da je odluka UEFA bila "neosnovana i zastarela", pa su zbog toga odlučili da ponište kaznu Mančester sitiju, s tim da mnogi smatraju da je ovo još jedna potvrda da bogati klubovi i ne mogu oštro da budu kažnjeni zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

UEFA je prethodno utvrdila da je Siti prekršio pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju između 2012. i 2016. godine, pa su uz suspenziju iz takmičenja na dve sezone kažnjeni i novčano - 30 miliona evra. Zbog svega toga delovalo je da se polako "ruši" ceo projekat Mančester sitija i da bi mnogi mogli da napuste brod koji tone, ali sada se sve menja...

Mančester siti će kao drugoplasirani tim Premijer lige učestvovati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Oni su već bili prestupnici, pošto su u sezoni 2013/14 takođe bili prekršili pravila o transferima. Bili su kažnjeni sa 60 miliona evra, a u Ligi šampiona godinu dana kasnije nisu mogli da registruju više od 21 fudbaler.

Očigledno, to je najveća kazna koju će platiti, pošto je utvrđeno da baš ništa nisu zgrešili, pa im je ponovo "progledano kroz prste".

Mondo

Komentari