JOKANOVIĆ SE VRAĆA U PREMIJER LIGU, ZOVE GA KLUB KOJI GA JE OTERAO NAKON ŠTO IH JE UVEO U ELITNI RANG! Kolo sreće se okreće!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKANOVIĆ SE VRAĆA U PREMIJER LIGU, ZOVE GA KLUB KOJI GA JE OTERAO NAKON ŠTO IH JE UVEO U ELITNI RANG! Kolo sreće se okreće!

Srpski fudbalski trener Slaviša Jokanović na meti je engleskog premijerligaša Votforda. Votford se ove sezone neočekivano bori za opstanak, a već je do sada otpustio čak tri trenera.

Sezonu na njihovoj klupi počeo je Kike Sančes Flores, zamenio ga je Havi Grasija koji je dobio "nogu" i zamenjen je upravo Sančesom Floresom.

Španski trener je ponovo dobio otkaz u januaru, a zameni ga je Najdžel Pirson koji je potpuno neočekivano otpušten dva kola pre kraja Premijer lige.

Kako saznaje portal "90min", Votfrodova prva želja je povratak Jokanovića, čoveka koji ih je sezone 2014/15 uveo u Premijer ligu iz koje do dan-danas nisu ispali.

Jokanović, sada trener katarske Al-Garafe, je tada napravio veliki podvig, ali tokom leta nije uspeo da se dogovori sa upravom oko novog ugovora.

Iako se sa upravom nije rastao na najbolji način, pomenuti portal navodi da su srpski trener i engleski klub (odnosno familija Poco) ostali u dobrim odnosima.

Jokanović je najskorije radio u Premijer ligi u Fulamu tokom sezone 2018/19, ali je već u novembru dobio otkaz zbog loših rezultata tima sa Krejven Kotidža.

Na dva kola do kraja Votford se nalazi na 17. poziciji, poslednjoj koja obezbeđuje opstanak u eliti, i ima tri boda više od Aston Vile i Bornmuta (koji ima utakmicu više).

Na poslednja dva ovosezonska meča (protiv Mančester sitija i Arsenala) "stršljenove" će voditi Hejden Malins, a Jokanović bi preuzeo ekipu, ukoliko dođe do dogovora, od naredne sezone - ili u Čempionšipu ili u, najverovatnije, Premijer ligi.

B92.net

Komentari