JOVIĆ IDE STOPAMA IGUAINA! I Argentinac je prve sezone u Realu dao samo dva gola, A ONDA JE EKSPLODIRAO... LUKU SAMO TREBA SAČEKATI!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOVIĆ IDE STOPAMA IGUAINA! I Argentinac je prve sezone u Realu dao samo dva gola, A ONDA JE EKSPLODIRAO... LUKU SAMO TREBA SAČEKATI!

Srpski napadač je u dosadašnjem delu sezone postigao samo dva gola za Real Madrid, isto koliko i još jedan bivši napadač "kraljevskog kluba" koji je kasnije postao jedan od najboljih.

Kada je letos stigao za 60 miliona evra iz Ajntrahta iz Frankfurta, u Madridu su likovali najpre zbog toga što su Luku Jovića ukrali Barsi, a potom i zbog činjenice da su konačno dobili "devetku" koja može da zameni Karima Benzemu.

Šest meseci kasnije, Jović je vezao dve utakmice na kojima nije bio ni na klupi, mesto rezervnog napadača dobio je Marijano Dijaz. Španski mediji su odmah počeli da ga sele u Napulj, pošto Aurelio De Laurentis želi da iskoristi dobre odnose sa Falijem Ramadanijem, a navijači ga već neko vreme otpisuju i smatraju da je klub bacio novac.

Zbog čega je to tako u 2020. godini i modernom fudbalu? Napadač koji je u Bundesligi pokazao klasu i da može da igra na najvišem nivou, ali u današnje vreme - vremena nema. Ne daš gol na nekoliko utakmica i nema te. Pojedu te mediji, otpišu te navijači, jednom završiš na tribini i ti si na transfer listi.

Možda je najbolje premotati film na početak Gonzala Iguaina. Njegova priča je slična, jer je u Madrid stigao takođe kao veoma mlad napadač, sa 20 godina. Pazite sada, Iguain je u prvoj sezoni odigrao 23 utakmice i postigao dva gola. Mediji su pisali da mu nedostaje golgeterski instinkt, ali da mu treba dati šansu.

Iguain je takođe imao paklenu konkurenciju u vidu Raula Gonzalesa i Ruda van Nistelroja, ali treba istaći da su tada Fabio Kapelo te Bernd Šuster igrali sa dvojicom napadača. Ipak, za prvih šest meseci, pošto je došao u zimu 2007. godine, sezonu je završio sa dva pogotka. Isto koliko je do sada dao i Luka Jović.

Nakon toga, Iguain je u Madridu proveo još šest sezona, odigrao je 264 utakmice i postigao 121 pogodak. Ali, nemojte zaboraviti, samo dva u prvoj sezoni.

Jović je odigrao 24 utakmice, ukupno je na terenu proveo 771 minut, i postigao dva gola, protiv Leganesa i Osasune. Prošle sezone u Bundesligi postigao je 17 pogodaka, vodio je Ajntraht do polufinala Lige Evrope sa još 10 pogodaka i bio jedan od najboljih napadača Evrope. Sigurno nije zaboravio da igra fudbal.

Možda bi ovo trebalo sve ponoviti Zinedinu Zidanu i Florentinu Perezu ako budu želeli da ga oteraju. Dajte mu još jednu šansu, ko zna, postoji mogućnost da bi se ponovila uspešna priča kao sa Gonzalom Iguainom .

Sportske.net


Komentari