JOVIĆ JE IGRAČINA, GOLGETER, SAMO MALO STRPLJENJA I EKSPLODORAĆE! Španski mediji ne prestaju da analiziraju Srbina!

    foto: Fotiilustracija
    Podeli
  • JOVIĆ JE IGRAČINA, GOLGETER, SAMO MALO STRPLJENJA I EKSPLODORAĆE! Španski mediji ne prestaju da analiziraju Srbina!

Luka Jović je posle drugog gola u dresu Reala i dalje tema u španskim medijima.

List "El Pais" doneo je tekst u kojem se analizira učinak igrača Reala, koji je jedan od 13 fudbalera kraljevskog kluba koji su se upisali u strelce u poslednje četiri nedelje.

Jovićeva prva polusezona u dresu Reala nije bila laka, a Ben Manga, direktor odseka za praćenje talenata u Ajntrahtu iz Frankfurta, zatražio je od španske javnosti da bude strpljiva sa srpskim igračem.

"On je prava devetka, izrazit finišer. U njegovoj generaciji nema nikog ko je tako dobar pred golom. U Portugalu, treneri su imali drugačije ideje, on nije imao poverenja u njih. Nije ušao u taj ritam, nije ništa funkcionisalo", kaže Manga.

Početak u Ajntrahtu takođe nije bio lak.

"U početku smo mu govorili da mora da bude strpljiv. Trebalo mu je više od pola godine da se prilagodi. Morate da imate na umu da je došao u stranu zemlju, u kojoj se govori jezik koji ne poznaje, gde su drugačiji zahtevi igre i gde nema prijatelja. U fudbalu je danas tako da mladima ne dajemo mnogo vremena. Ako ne postigne četiri gola na četiri utakmice, sa cenom koja je plaćena, odmah mislimo kako neko ne vredi. Ipak, nije novac taj koji postiže golove", upozorava Manga.

Zinedin Zidan je nedadvno rekao da nema razloga da Jović ne uspe.

"Na treningu, neverovatno je efikasan. Pravi je finišer. Svi vide ogroman potencijal u njemu", rekao je Francuz.

Sa tim je saglasan i direktor za talente u nemačkom klubu.

"Ako budu pazili na njega i ako ga Zidan bude ohrabrivao, davao mu 20 minuta ili pola sata, potom da igra ceo meč, ne sumnjam da će biti uspešan i u Realu", zaključio je Manga

B92.net

Komentari