JUNAJTED NIJE POMOGAO LIVERPULU: Sitiju gradski derbi, poraz Arsenala!

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Junajted na Old Trafordu sa 2:0 (0:0) u meču 35. kola Premijer lige. Arsenal je poražen od Volfsa sa 3:1.

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JUNAJTED NIJE POMOGAO LIVERPULU: Sitiju gradski derbi, poraz Arsenala!

Derbi na Old Trafordu, pred 75.000 gledalaca, doneo je fantastičan fudbal. Sjajan tempo diktirale su obe ekipe. Mnogo trčanja iz koga su se izrodile sjajne šanse pred oba gola, ali i greške. Siti je iskoristio svoje prilike, kaznio greške Junajtedove odbrane i došao do važne pobede u borbi za titulu.

Siti je poveo u 54. minutu. Gudogan je uposlio Silvu na desnoj strani, koji je uleteo u kazneni prostor, oslobodio se čuvara i preznim udarcem pogodio bliži ugao gola De Hee.

Gost je udvostručio prednost u 66. minutu. Brz kontranapad Sitija. Sterling je povukao loptu, odlično uposlio Sanea, ovaj ušao u kazneni prostor i sjanim udarcem prevario golmana Junajteda.

Junajted tako nije iskoristio kiks Arsenala i ostao je na šestoj poziciji sa 64 boda, dva manje od Arsenala i tri manje od četvrtoplasiranog Čelsija. Siti je sa 89 bodova korak ispred Liverpula, koji ima 88, tako da će šampion biti odlučen u poslednja tri kola.

Naredno kolo donosi duele Junajted - Čelsi i Barnli - Siti.

RTS

Komentari