JUVENTUS PRED ŽESTOKOM KAZNOM, A ZA SVE SU KRIVI RONALDO, DE LIHT, REMZI I RABIO… Stara dama ulovljena u muljaži…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JUVENTUS PRED ŽESTOKOM KAZNOM, A ZA SVE SU KRIVI RONALDO, DE LIHT, REMZI I RABIO… Stara dama ulovljena u muljaži…

Investicija uložena u transfer Kristiana Ronalda u Torino promenila je Juventusov finansijski scenario.

I ne samo Ronaldo, nego i angažmani De Lihta, Emrea Džana, Rabioa i Remzijaa doveli su Juventusove troškove do ogromnog porasta, a ravnoteža s prihodima je naglo skočila.

Finansijski izveštaji su crveni, a „Stara dama“ rizikuje rigorozne kazne utvrđene finansijskim fer-plejom.

Juventus je navodno 40 miliona evra je u crvenom, otkriva istraga RMC Sporta. Troškovi plata za Juve porasli su na vrtoglavih 327,8 milijuna, što je uzrokovalo gubitak u finansijskim izveštajima u iznosu od 39,9 milijuna eura.

Prag održivosti koji nameće UEFA-in financijski fer-plej zahteva da bude ispod 70%. Otkriveno je da je Juve iznad maksimalnog granice, za gotovo 2%, iako su jedno vreme prikazivali drugačije.

Jedini je od osam klubova pod istragom koji se nalazi u ovoj „crvenoj“ zoni. Barselona, koja je takođe bila u ovoj situaciji, nedavno je izbalansirala račune i dosegla podnošljivih, ali i dalje vrlo opasnih 69%.

Juventus radi na rešavanju ovog problema, a plan je da u sljedećih 12 meseci reši finansijski probleme i konsolidiuje kapital.

Iz Torina poručuju da je sve pod kontrolom, iako RMC Sport tvrdi da je reč o finansijski vrlo zabrinjavajućoj situaciji.

SC

Komentari