KAKAV ĆE TO BITI MUNDIJAL?! KATAR PRETI SMRTNIM KAZNAMA NAVIJAČIMA IZ EVROPE I SVETA! Hoće li FIFA i UEFA reagovati?!

    foto: Fotoilustracija/Pixabay
    Podeli
  • KAKAV ĆE TO BITI MUNDIJAL?! KATAR PRETI SMRTNIM KAZNAMA NAVIJAČIMA IZ EVROPE I SVETA! Hoće li FIFA i UEFA reagovati?!

Sve manje vremena ostaje do Svetskog prvenstva u Kataru, koje će biti održano od 21. novembra do 18. decembra i na kome će učestvovati i reprezentacija Srbije. Dok se reprezentacije kroz Ligu nacija uigravaju za najveće takmičenje u Engleskoj apeluju na navijače da se suzdrže od upotrebe psihoaktivnih supstanci, a katarske vlasti zbog Mundijala neće odustati od svojih principa i na kokain i slične supstance biće primenjena nulta tolerancija.

Šef engleske policije Mark Roberts je u jednom intervjuu za engleske medije objasnio da su narkotici poput kokaina sve češći na stadionima širom Evrope, ali da navijači ne bi smeli da pokušavaju da unose takve supstance u Katar. Restriktivni zakoni te monarhije su nemilosrdni, a kako on navodi uhvaćene u Kataru niko neće moći da spasi od surovih kazni.

Vlasti u Kataru neće imati nikakve izuzetke za domaće niti strane državljane. Strane ambasade nemaju moć kad se radi o kaznenim delima, pogotovo o kršenju zakona o drogama. Oni koji pokušavaju da unesu u zemlju bilo kakve narkotike, pogotovo teške poput kokaina rizikuju zatvorsku, smrtnu i novčanu kaznu - objasnio je Roberts.

Naveo je da ni sami igrači i stručni štabovi neće biti pošteđeni, pa bi u slučaju da se kod njih nađu nedozvoljene supstance takođe čekati teške kazne.

Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se prvi put tokom jeseni, a reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi G, uz Brazil, Švajcarsku i Kamerun.

SD

Komentari