KAKO VLAHOVIĆ I OVOME DA KAŽE NE! Arsenal mu nudi 10 miliona po sezoni, ukupan transfer je 180 miliona evra! ŠTA REĆI...

    foto: FSS
    Podeli
  • KAKO VLAHOVIĆ I OVOME DA KAŽE NE! Arsenal mu nudi 10 miliona po sezoni, ukupan transfer je 180 miliona evra! ŠTA REĆI...

Arsenal ne odustaje od Dušana Vlahovića! Srpski golgeter i Fiorentina glatko su odbili prethodnu ponudu tobdžija, ali kako piše Dejli mejl, klub iz Londona spremio je novu, koju Vlahović i Viola neće moći tak olako da odbace.

Novinar Atletika Dejvid Ornstajn, koji važi za najobavetenijeg kad su zbivanja na i oko Emirejts stadiona u pitanju, javlja večeras da je Vlahović apsolutni prioritet Mikela Arteta i londonskog kluba u ovom prelaznom roku.

Klub sigurno napušta otpisani Pjer Emerik Obamejan, a na transfer listi su od napadača i skupoceni promašaj Nikola Pepe, Edi Nektija kojem na leto ističe ugovor i mladi Folarin Balogun koji je već dgovorio pozajmicu u Midlzbro. Tako ispada da Arteti od napadača preostaje samo Aleksandr Lakazet i zato je Arsenal prvi krenuo u lov na Vlahovića i zato će pokušati apsolutno sve ove zime da ga dovede.

Prema večerašnjim saznanjima Dejli mejla, Arsenalu će biti potrebno neverovatnih 180.000.000 evra da realizuje ceo paket Vlahovićevog dolaska, ali to je manji deo problema.

Lakši deo pregovara će biti Fiorentina koja se praktično pomirila sa gubitkom srpskog napadača koji ne želi da produži aktuelni ugovor sa trajanjem do leta 2023. Sledeće leto bi bio realniji period za transfer ali Arsenalu se žuri, a Fiorentini ide u prilog da sada naplati prodaju koliko može.

Ostrvski mediji pišu da će se Arsenal i Fiorentina naći na sumi od 70.000.000 evra za obeštećenje što je jako dobra cifra za igrača koji sledeće leto ulazi u poslednju godinu ugovora. Violi ovaj transfer ide u prilog i zbog toga što ne želi da Vlahović završi u Juventusu.

Ali onda ide teži deo pregovra: Ubediti Vlahovića i njegove agente.

Oni za igrača traže petogodišnji ugovor vredan 10.000.000 evra po sezoni. Neto! To znači da bi Vlahović na bruto nivou koštao Tobdžije blizu 19.000.000 evra godišnje. Ukupno 95.000.000 evra!

A tu je i provizija koju traže Vlahovićevi zaustupnici i koja se do sada spominjala kao kamen spoticanja za brojne velike klubove koji su se raspitivali za igrača. Dejli Mejl piše da Vlahovićevi agenti traže minimum 15.000.000 evra provizije za realizaciju transfera koju bi platio londonslki klub.

Tako se ukupna suma za transfer paket penje na vrtoglavih 180.000.000 evra. I čak ni to nije problem za Arsenal koji je spreman da rizikuje. Ono što Vlahović takođe traži od novog kluba su visoke sportske ambicije i top nivo evropskog fudbala.

Totenhem i Juventus su preostala dva velika kluba koja su pokazala konkrteno interesovanje za Vlahovića. Ali Juventus sigurno neće platiti Fiorentini pomenutu sumu, dok Totenhem ne može da krene u tu operaciju dok je tu Hari Kejn. A pitanje i da li Spursi mogu da ponude bilo kakve veće sportske ambicije igraču od gradskog rivala.

Novosti

Komentari