KAVANI OSTAJE U PSŽ, ČOLO SOMEONE OSTAO BEZ VEĆ VIĐENOG EL MTADORA! Transfer stopirao Tuhel, hoće da ima zamenu za Ikardija!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KAVANI OSTAJE U PSŽ, ČOLO SOMEONE OSTAO BEZ VEĆ VIĐENOG EL MTADORA! Transfer stopirao Tuhel, hoće da ima zamenu za Ikardija!

Stopiran je jedan od zanimljivijih transfera ove zime: Edinson Kavani ostaje u Pari Sen Žermenu i neće tokom januara preći u Atletiko, iako su u Madridu prostrli crveni tepih i samo čekali da ga Francuzi puste.

A onda se sve iskoplikovalo i posao je stopiran.

Kavani je čelnicima PSŽ-a predočio želju da ide, jer je posle odlaska Maura Ikardija iz Intera izgubio mesto startnog špica. Dijego Simeone ga je zvao na „Vanda Metropolitano“ i ponudio ulogu glavne zvezde u ekipi, naročito posle sve učestalijih povreda Dijega Koste.

U Parizu su vagali i rešili da zadrže 33-godišnjeg špica po cenu da izgube novac koji bi im sledovao na ime obeštećenja ako bi Matador sad otišao u Španiju. Ne mnogo, procenjuje se svega između 15.000.000 i 20.000.000 evra.

Prema informacijama "Lekipa", sportski direktor Leonarda je Kavanijevim menadžerima saopštio da nije toliki problem da puste proverenog golgetera šest meseci pre isteka ugovora, koliko procena da mu tri sedmice do kraja prelaznog roka predstavljaju malo vremena da pronađe odgovarajuću zamenu i završi neophodne procedure kako bi li ga doveo u Pariz. Osim toga, tu je i mišljenje trenera Tomasa Tuhela koji u pohodu na sve moguće trofeje želi što više opcija u napadu, te za slučaj da Ikardi prestane da daje golove, povredi se ili zaradi suspenziju ima koga da ubaci s klupe.

- Potrebno je da donesemo teške odluke, ali po ovom pitanju Leonardo i ja delimo isto mišljenje. Kavani ostaje. Neće biti promena tokom zime - nedvosmisleno je predočio Tuhel.

Ovakav rasplet znači da je dogovor koji imaju Kavani i Atletiko Madrid privremeno stopiran. Na veliko razočaranje Čola Simeonea, jer se približava dvomeč sa Liverpulom u osmini finala Lige šampiona i plan je bio da Atletiko prvaka Evrope napadne baš sa Matadorom. Ovako, pitanje je šta će biti i da li će uopšte izlaziti na tržište. Da bi mogao da reaguje potrebno je najpre da skine sa platnog spiska Tomu Lemara, a to ne ide baš jednostavno, tek onda otvoriće se budžet za novajlije, pa bi kao prinudne opcije to možda bili Pako Alkaser iz Borusije Dortmund ili Sedrik Bakambu iz Peking Guana.

Ono što još više brine čelnike Atleitka jeste što se blokadom Pari Sen Žermena otvorio prostor za reakciju durgih klubova, platežno moćnijih, spremnih da Edinsonu Kavaniju ponude bolju platu kad mu u junu istekne ugovor. Naravno, u pitanju su premijerligaši, a stidljivo se pominje da bi posao Madriđanima mogao da pokvari Čelsi i narednih meseci ubedi Urugvajca da se preseli u London. Samo, da li onda važi reč koju je dao Čolu ili je sve u novcu?

Blic

Komentari