KLOP DOVODI MBAPEA, VEĆ JE SVE DOGOVORIO SA OCEM FRANCUZA?! Liverpul sprema najveći transfer u istoriji fudbala!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • KLOP DOVODI MBAPEA, VEĆ JE SVE DOGOVORIO SA OCEM FRANCUZA?! Liverpul sprema najveći transfer u istoriji fudbala!

Jirgen Klop razgovarao je sa ocem Kilijana Mbapea, preneli su pojedini francuski mediji. Iako tekuća sezona nije završena, a ne zna se ni kako ni da li će biti okončana, Liverpul očigledno priprema teren za letnji transfer, koji bi mogao da obori i svetski rekord.

Epidemija koronavirusa zaustavila je fudbal u većem delu Evrope, ali to ne znači da klubovi, naročito oni najuspešniji i najbogatiji, ne razmišljaju o budućnosti.

Liverpul je vladajući šampion Evrope, a menadžeru Jirgenu Klopu svakako treba "sveža krv" kako bi ekipa sa "Enfilda" na vrhu i ostala.

Već neko vreme se pominje da je Liverpul izuzetno zainteresovan za Kilijana Mbapea, najboljeg mladog igrača na svetu, a francuski mediji prenose da je Klop napravio i prvi korak.

Nemac je u toku dana razgovarao sa Kilijanovim ocem Vilfridom, kako bi zajedno razmotrili posledice prelaska Francuza u Premijer ligu.

Mbape je još pod ugovorom sa PSŽ-om, koji očajnički pokušava da produži saradnju sa velikom zvezdom svetskog fudbala, ali mediji spekulišu da je došlo do zastoja u pregovorima, kao i da Kilijan nije nezainteresovan da promeni sredinu.

Ukoliko bi do transfera došlo, pretpostavlja se da bi bio oboren svetski rekord, koji trenutno drži još jedna zvezda Parižana, Brazilac Nejmar, kada je Barseloni plaćen 222 miliona evra.

Ipak, u Liverpulu se uzdaju da će koronavirus u velikoj meri oboriti cene igrača na svetskom fudbalskom tržištu, pa je moždato glavni razlog zbog čega "crveni" baš u ovom prelaznom roku žele da angažuju Mbapea.

Takođe, Sadio Mane je već na izlaznim vratima "Enfilda", a očekuje se da po okončanju epidemije postane novi član madridskog Reala.

Liverpul ima još jednog "keca u rukavu", pošto bi i Muhamed Salah mogao da napusti redove šampiona Evrope, a u tom slučaju "crveni" bi mogli da raspolažu značajnim finansijskim sredstvima.

RTS

Komentari