KLOP VRAĆA KUTINJA, NIŠANI I VERNERA! Liverpul sprema dve bombe u prelaznom roku, REDSI BI SA NJIMA BILI NAJMOĆNIJI TIM IKADA!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • KLOP VRAĆA KUTINJA, NIŠANI I VERNERA! Liverpul sprema dve bombe u prelaznom roku, REDSI BI SA NJIMA BILI NAJMOĆNIJI TIM IKADA!

Prema navodima nemačkih medija, ekipa Liverpula zainteresovana je da u svoje redove dovede napadača Lajpciga Tima Vernera, ali i vrati Felipea Kutinja, koji je trenutno na pozajmici u Bajernu.

Kako navodi Bild, brojni evropski timovi zainteresovani su za usluge Tima Vernera, ali se u poslednje vreme istakao Liverpul.

Nije bilo realno da Verner napusti Lajpcig u januarskom prelaznom roku, ali je gotovo izvesno da će od leta promeniti klub.

Nemački napadač ima klauzulu u ugovoru koja nalaže da ga druga ekipa može otkupiti u iznosu oko 60 miliona evra.

Jirgen Klop i Liverpul pokazuju veliko interesovanje za trenutno drugog najboljeg strelca Bundeslige i nemački mediji navode da je neka vrsta pregovora započeta.

Liverpulova najveća prepreka jeste minhenski Bajern. Bavarci su poznati po tome što kupuju najbolje fudbalere iz Bundeslige, a već ranije se govorilo o tome kako je 23-godišnji napadač formalno prihvatio da od leta postane novi fudbaler tima iz Minhena.

Kako navode britanski i nemački mediji, druga želja engleskih "crvenih" je Felipe Kutinjo.

Fudbaler koji je pre dve godine napustio Liverpul, nije se proslavio u Barseloni, koja ga je pozajmila Bajernu.

Brazilac je neosporivo najbolji fudbal igrao u Engleskoj, a mediji navode da Klop razmišlja da na "Enfild" vrati "desetku".

Navodno, Kutinjo nema želju da se vrati u Barselonu, a iako pruža solidne partije u Bajernu, u potrazi je za novim klubom.

Različite informacije stižu iz Španije, od toga da novi trener Katalonaca Kike Setijen želi Kutinja u svojim redovima, do toga da je Barselona spremna da ga se odrekne za mnogo manji novac od onog koji je Liverpulu za Kutinja platila (120 miliona evra).

Sam Kutinjo nedavno je u intervjuu za Sports Ilustrejted izjavio da je srećan zbog uspeha engleskog kluba, kao i da se ne kaje zbog odlaska.

"Liverpul igra sjajno i to me ne čudi. Prošle sezone su osvojili Ligu šampiona i čini se da će se tu zaustaviti, ali ne čudi me da su ove sezone još bolji, imaju sjajne igrače i trenera. Srećan sam zbog njih, imam mnogo prijatelja tamo. Što se mene tiče, izabrao sam drugačiji put i fokusiran sam na ispunjenje svog cilja. Ne gledam u prošlost, već samo u budućnost", rekao je Kutinjo.

RTS/Bild

Komentari