KORONA VIRUS RUŠI FUDBAL U EVROPI, VREDNOST KLUBOVA NA BERZAMA SE STRMOGLAVLJUJE... Ima li kraja pošasti koja preti da devastira sport!

    foto: Fotoilustracija/Pixabay.com
    Podeli
  • KORONA VIRUS RUŠI FUDBAL U EVROPI, VREDNOST KLUBOVA NA BERZAMA SE STRMOGLAVLJUJE... Ima li kraja pošasti koja preti da devastira sport!

Dve utakmice osmine finala Lige šampiona će se igrati bez prisustva publike. U Italiji je broj zaraženih i dalje jako veliki i svakog dana se taj broj povećava, pa se vlasti na Apeninima na sve načine bore protiv epidemije.

Nastali su veliki problemi u italijanskoj Seriji A, otkazano je celo jedno kolo u Palakanesteru, čak su i gostovanja italijanskih ekipa problem, pa je tako Virtus u Beogradu "gostovao" Darušafaki.

Revanš meč osmine finala Lige šampiona, u kojem se 10. marta sastaju Valensija i Atalanta, biće odigran bez publike na "Mestalji".UEFA je tu odluku objavila nakon što je razmotrila poteze koje su povukle zdravstvene službe u gradu Valensiji i FS Španije, a zbog epidemije koronavirusa.

Ovakva odluka donesena je jer je Atalanta iz Lombardije, najvećeg italijanskog i evropskog žarišta koronavirusa, pa bi dolazak očekivano velikog broja njenih navijača u Španiju doneo i veliku mogućnost širenja zaraze.

Sada je odlučeno da će se i utakmica Lige Evrope između Intera i Hetafea odigrati iza "zatvorenih vrata", taj meč je na programu 12. marta.

Sportski klubovi sa Apenina su se tako našli u velikom problemu, ostali su bez prihoda od ulaznica, a deonice brojnih klubova su značajno pale na Milanskoj berzi.

Podsetimo, do trećeg aprila bi u Italiji mečevi trebalo da se igraju bez prisustva publike, pa su tako deonice Juventusa doživele pad o 5,8%, na 0,847 evra, što je najniži nivo još od avgusta 2018. godine za torinski klub.

Težak dan na berzi imali su i Lacio i Roma, "Nebeskoplavima" su deonice pale za 4,8%, "Vučici" za 5,7%.‚

Mediji

Komentari